Παράδοση του Λίσιτσανσκ στους Ρώσους: Υποχωρούν προς Χάρκοβο οι Ουκρανοί

Σεβέρσκ και Αρτέμοβσκ οι επόμενοι άμεσοι στόχοι των ρωσικών δυνάμεων

Παράδοση του Λίσιτσανσκ στους Ρώσους: Υποχωρούν προς Χάρκοβο οι Ουκρανοί

Το Κίεβο έδωσε εντολή αποχώρησης των ουκρανικών δυνάμεων από την πόλη Λίσιτσανσκ και να αναδιαταχτούν στις πόλεις Σεβέρσκ και Αρτέμοβσκ για να κατευθυνθούν προς Χάρκοβο εν συνεχεία καθώς και αυτές είναι περικυκλωμένες από τους Ρώσους.

Οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις που αποχωρούν από το Λίσιτσανσκ υποχωρούν υπό καταιγισμό βολών του ρωσικού Πυροβολικού.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να ακολουθήσουν την οδό Λισιτσάνσκ-Σεβέρσκ.

Ο δρόμος για τις πόλεις Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ είναι ανοιχτός. Μετά την κατάληψή τους η μάχη του Ντόνμπας τελειώνει και οι Ρώσοι θα πρέπει να αποφασίσουν που θα πάνε πρώτα.

Χάρκοβο ή Οδησσός; Η αποχώρηση από το Φιδονήσι μάλλον δείχνει το πρώτο.

Η Μόσχα θέλει να ενισχύσει την διείσδυσή της στην Κεντρική Ουκρανία γιατί την ευνοεί η πεδινή έκταση για χρήση του πανίσχυρου ρωσικού Πυροβολικού και της δίνει το πλεονέκτημα του εύκολου ανεφοδιασμού από την ρωσική ενδοχώρα.

Στρατηγικά η σημασία της Οδησσού είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά στην Μόσχα θεωρούν πως μπορούν να περιμένουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.