Τουρκία: Tο πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ έχει δέσει στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης και βάζει μπροστά τις μηχανές

Τουρκία: Tο πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ έχει δέσει στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης και βάζει μπροστά τις μηχανές

Την ώρα που οι τουρκικές αρχές κρατούν τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, τον οποίο και απελαύνουν στην Ελλάδα, το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ έχει βγει από το λιμάνι του και έχει δέσει στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης.

Παραμένει άγνωστο αν θα κινηθεί και προς ποία κατεύθυνση.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στις αρχές Ιουνίου, όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, είχε δηλώσει πως το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ, σύντομα, θα ξεκινούσε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Έλεγε τότε: «Στη Μεσόγειο, θα κάνουμε άλλη μια κίνηση. Το πλοίο μας Γιαβούζ βρίσκεται για συντήρηση στο λιμάνι Τάσουτζου. Με τη βοήθεια του Θεού, σύντομα θα επιστρέψει στο πεδίο δράσης του, για να ξεκινήσει γεωτρήσεις».

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι λίγες ημέρες νωρίτερα από τις συγκεκριμένες δηλώσεις Ερντογάν, Ελλάδα και Τουρκία, μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της γείτονος στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην Κύπρο, είχαν συμφωνήσει στη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αθήνα, ότι οι δύο χώρες θα περάσουν ένα καλοκαίρι με «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο, που να μην έχει καμία σχέση με το περσινό όταν, λόγω του Oruc Reis, οι δύο χώρες έφτασαν ένα βήμα πριν από το θερμό επεισόδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.