ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Προκαλούν οι Τούρκοι για την απέλαση του Γ.Βαρυθυμιάδη: «Είναι ένας απλός πολίτης»

Προκαλούν οι Τούρκοι για την απέλαση του Γ.Βαρυθυμιάδη: «Είναι ένας απλός πολίτης»

Η Άγκυρα απάντησε με προκλητικό τρόπο στις αιτιάσεις της Αθήνας για την κράτηση και την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, η γείτονα ισχυρίζεται πως ο κ. Βαρυθυμιάδης δεν κατέχει «κάποιο επίσημο τίτλο» και πως «δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα».

«Απορρίπτουμε την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη μη είσοδο ενός Έλληνα πολίτη στη χώρα μας, που κατέχει ένα συνηθισμένο διαβατήριο» αναφέρεται πως προστίθεται πως «δόθηκε η δυνατότητα στον κ. Βαρυθυμιάδη να έρθει σε επαφή με το προξενείο του».

Αναλυτικά η απάντηση της Άγκυρας

Το βρίσκουμε περίεργο και απορρίπτουμε την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη μη είσοδο ενός έλληνα πολίτη στη χώρα μας, που κατέχει ένα συνηθισμένο διαβατήριο, ο οποίος μάλιστα δεν είχε επίσημο τίτλο.

Υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα ότι είναι κυρίαρχο δικαίωμα κάθε κράτους να καθορίζει τις προϋποθέσει εισόδου σε μια χώρα.

Στον Έλληνα πολίτη, ο οποίος δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις εισόδου, απορρίφθηκε η είσοδος στη χώρα μας και στάλθηκε πίσω στη χώρα του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, του δόθηκε η δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το Προξενείο του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.