ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα Navtex στέλνει το «Nautical Geo» στο Καρπάθιο Πέλαγος

Νέα Navtex στέλνει το «Nautical Geo» στο Καρπάθιο Πέλαγος

Με νέα navtex η Αθήνα «λέει» στο ερευνητικό πλοίο να συνεχίσει την επιστημονική δουλειά που κάνει στα ανατολικά της Κρήτης, στο Καρπάθιο Πέλαγος.

Τις τελευταίες ώρες το ερευνητικό έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, προφανώς για προμήθειες.

Η ναυτική οδηγία από την υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού δίνει την εντολή συνέχισης των ερευνών στην ίδια θαλάσσια περιοχή -εντός της ελληνικής ΑΟΖ- στην οποία πλέει όλες αυτές τις μέρες.

Το «Nautical Geo» πραγματοποιεί έρευνες για τον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed εντός ελληνικής ΑΟΖ (οριοθετημένης με την Αίγυπτο).

Είναι η ίδια θαλάσσια περιοχή που πειρατικά προσπάθησε να αρπάξει η Τουρκία με ανυπόστατο και εξωπραγματικό μνημόνιο που υπέγραψε με το ισλαμιστικό καθεστώς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Φαγιέζ αλ Σαράτζ της κυβέρνησης της Τρίπολης. Να σημειωθεί ότι παρανοϊκή «οριοθέτηση» της Τουρκίας με τον Σαράτζ δεν αναγνωρίζεται από τη Βουλή της Λιβύης.

Η τουρκική φρεγάτα για να εκφοβίσει το πλήρωμα του ερευνητικού επιχείρησε να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση γεγονός που κινητοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό.

Μάλιστα ο καπετάνιος του «Nautical Geo» ενημέρωσε τον κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας ότι βρίσκεται σε ελληνικά ύδατα κι έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες από τις μόνες αρμόδιες διεθνώς αρχές οι οποίες είναι ελληνικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως από αργά χθες το απόγευμα το Γενικό Επιτελείο θέλησε να διαψεύσει την είδηση ότι η φρεγάτα «Gemlik», που αντικατέστησε την «Oruc Reis», κινήθηκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.