ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Ερντογάν καθίζει στο τραπέζι τον Α.Τσίπρα και συζητούν για όλα: Θράκη, Κύπρο, Αιγαίο- Κι ο Θεός ας βάλει το χέρι του

Ο Ερντογάν καθίζει στο τραπέζι τον Α.Τσίπρα και συζητούν για όλα: Θράκη, Κύπρο, Αιγαίο- Κι ο Θεός ας βάλει το χέρι του

Η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, (η τρίτη μέσα σε διάστημα 10 μηνών (τον Δεκέμβριο στην Αθήνα 2017, στο ΝΑΤΟ τον Ιούλιο 2018, Νέα Υόρκη Σεπτέμβριο 2018), πραγματοποιήθηκε μέσα σε ασφυκτικό στρατιωτικό τουρκικό κλοιό στο Αιγαίο και στην Κύπρο, με 18 δεσμευμένες περιοχές από το Β. Αιγαίο μέχρι και τα όρια της ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Δι’ αυτού του τρόπου η Άγκυρα δείχνει στην πράξη ότι τον στόχο της να θέσει σε συνολική διαπραγμάτευση τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει επί δεκαετίες στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Η 60λεπτη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στη Νέα Υόρκη, φυσικά δεν άφησε περιθώρια στους Τσίπρα και Ερντογάν «να εμβαθύνουν» περισσότερο σε συζητήσεις για την συνολική κατάσταση. Το μόνο που έγινε «χειροπιαστά» γνωστό από τη συνάντηση της Νέας Υόρκης, είναι η πρόσκληση επίσκεψης εργασίας του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη το προσεχές διάστημα, ίσως και πριν το τέλος Νοεμβρίου.

Με άλλα λόγια ανακοινώθηκε δια της πλαγίας οδού η έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου χωρίς ατζέντα και εφ όλης της ύλης ύστερα από όσα συμφωνήθηκαν κατ’ αρχήν στην πρόσφατη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας στην Σμύρνη, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της ΔΕΘ.

Η «υποσχετική» για την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου είχε δοθεί από τον κ Τσίπρα στον κ Ερντογάν κατά την συνάντηση τους τον περασμένο Ιούλιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση του Ιουλίου, όλες οι διπλωματικές πληροφορίες συμφωνούν ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Ερντογάν μικρή πίστωση χρόνου, για την έναρξη των συνομιλιών, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση στη Ελλάδα (έξοδος από το Μνημόνιο κλπ.) και συμφώνησε οι δύο πλευρές να δουν το θέμα αργότερα, με βάση τις Συνθήκες και τη διεθνή νομιμότητα.

Επομένως, το «πλήρωμα του χρόνου «έχει έρθει και η πρόσκληση προχθές για επίσημη επίσκεψη εργασίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη το προσεχές διάστημα, στην ουσία προαναγγέλλει την (προσυμφωνημένη) έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων Αθήνας – Άγκυρας.

Σημειώνεται ακόμα ότι πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς στις συναντήσεις κορυφής προς την Άγκυρα είναι η μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το πάγιο ελληνικό αίτημα οδηγεί την Άγκυρα να πράττει… το ακριβώς αντίθετο, κάθε φορά μάλιστα με αυξημένο βαθμό παρανομίας και ανοιχτά πλέον κατάληψης ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.