ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πώς θα αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα το αντικείμενο της σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Πώς θα αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα το αντικείμενο της σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σημειώθηκαν χθες συνολικά 110 παραβιάσεις σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από 35 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 14 ήταν οπλισμένα και αυτό προκάλεσε την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Πρόκειται για 15 σχηματισμούς F-16 δύο σχηματισμούς F-4 και τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235, που προέβησαν επίσης σε 35 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Αναχαιτίζοντας τα τουρκικά μαχητικά, ελληνικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν με τους εισβολείς σε έξι εικονικές αερομαχίες.

Οι χθεσινές παραβιάσεις είχαν δύο αντικειμενικούς σκοπούς: Να δώσουν απάντηση στις «κόκκινες γραμμές» του Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη και να δείξουν την αντίδραση της Άγκυρας στην συμφωνία για τον αγωγό East Med του οποίου την κατασκευή αποφάσισαν χθες στην Τριμερή Συνάντηση Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ

Με αυτές τις συνθήκες ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας ετοιμάζεται για την επίσκεψη στην Τουρκία.

Παρά τα όσα έχουν γίνει δεν έχει αλλάξει ο προγραμματισμός της επίσκεψης.

Από το Ισραήλ που βρέθηκε χθες για την 5η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής (Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ) ζήτησε από την Άγκυρα «να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο».

Φυσικά με τέτοιες δηλώσεις στην Άγκυρα χαμογελούν…

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «υπογράμμισα την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο», προσθέτοντας «με σεβασμό ειδικά στο δικαίωμα της Κύπρου να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ της».

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ακολούθησε άλλη ρητορική, πολύ πιο επιθετική μιλώντας για συντριβή των Τούρκων εάν επιδιώξουν να καταλάβουν χιλιοστό ελληνικού εδάφους.

Μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά έχουμε μπει σε μια προεκλογική περίοδο αγνώστου χρονικού διαστήματος οπότε ο κάθε πολιτικός ηγέτης πρέπει να απευθυνθεί στο δικό του ακροατήριο.

Όμως όπως χθες έγραψε το pronews.gr το άμεσο πρόβλημα της Άγκυρας είναι ο East Med και για αρχή οι γεωτρήσεις της Κύπρου καθώς στην Ελλάδα είμαστε ακόμα σε νηπιακό στάδιο.

Έτσι λοιπόν σήμερα συνεδριάζει στις 11 το πρωί, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στη Σερβία, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά.

Δεν ξέρουμε αν θα προκύψει κάτι σημαντικό από την ενημέρωση αυτή, αλλά σίγουρα βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία του παιχνιδιού της Α.Μεσογείου.

Πλέον όλοι θέλουν την εκμετάλλευση του ενεργειακού της πλούτου άμεσα για να κτυπήσουν την ρωσική οικονομία. Στο μεταξύ η Ρωσία ολοκληρώνει τις υποδομές της για μεταφορά και πώληση του αερίου της σε τεράστιες ποσότητες στην Κίνα, διότι ξέρει ότι στα επόμενα χρόνια ο ανταγωνισμός στην Ευρώπη θα είναι μεγάλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κοιτάσματα θα βγουν από τους βυθούς, το ζήτημα είναι τι θα κερδίζει η Ελλάδα και η Κύπρος από αυτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.