ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με νέο «Ιούλιο του΄74» απείλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ: «Είμαστε σήμερα εκεί που βρισκόμασταν και το 1974»!

Με νέο «Ιούλιο του΄74» απείλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας  Χ. Ακάρ: «Είμαστε σήμερα εκεί που βρισκόμασταν και το 1974»!

Με την επικρατούσα κατάσταση στην Κύπρο και γενικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αυτή που επικρατούσε το 1974 παρομοιάζει ο Χουλουσί Άκαρ τις σημερινές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Υπογράμμισε δε, ότι η Άγκυρα «έκανε αυτό που έπρεπε και θα συνεχίσει να το κάνει».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στο πρακτορείο Αναντολού ξεκίνησε τις επίμαχες δηλώσεις του από τις γνωστές αναφορές περί “καλής γειτονίας” κτλ΄. στην συνέχεια όμως κλιμάκωσε λέγοντας πως πως η “κατάσταση βρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως και το 1974”, μιλώντας για τις εξελίξεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

«Είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε.

Αυτό δεν αποτελεί αδυναμία.

Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας.

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές. Και αυτό δεν αποτελεί απειλή. Απλώς αναμένουμε από όλους να δουν τις πραγματικότητες και προσκαλούμε όλους τους γείτονες μας να το κάνουν αυτό», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «εμείς ως κυρίαρχες χώρες, κάναμε αυτό που έπρεπε στο πλαίσιο του θαλάσσιου δικαίου, των συμφερόντων του έθνους μας και του δικαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.