ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ γίνεται εργαλείο στις μαξιμαλιστικές πολιτικές του διδύμου Ελλάδας-Eλληνοκυπρίων»

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ γίνεται εργαλείο στις μαξιμαλιστικές πολιτικές του διδύμου Ελλάδας-Eλληνοκυπρίων»

Αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί ως εργαλείο στις μαξιμαλιστικές πολιτικές της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα «δικαιώματα» της στην Ανατολική Μεσόγειο.

To υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την δράση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και τις ενέργειες της.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Άκσοϊ ανέφερε πως «διαπιστώνουμε ότι το μέρος της τελικής δήλωσης της Συνόδου του Συμβουλίου της ΕΕ που αφορά την ανατολική Μεσόγειο έχει γραφτεί με νοοτροπία της πεπαλαιωμένης αλληλεγγύης της Ένωσης. Αυτό το μέρος της δήλωσης της Συνόδου είναι ένα νέο παράδειγμα της κατάχρησης του διεθνούς δικαίου από την ΕΕ και του κεκτημένου της ,αλλά και πως γίνεται εργαλείο στις μαξιμαλιστικές πολιτικές του διδύμου Ελλάδας/ Eλληνοκυπρίων.

Η ΕΕ πρέπει τώρα να καταλάβει πως δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα με αυτή τη νοοτροπία. Η προσδοκία μας από την ΕΕ είναι να ενθαρρύνει σε διάλογο τους Ελληνοκύπριους με τους Τουρκοκύπριους και την Ελλάδα με τη χώρα μας. Δεν θα πρέπει να επιτρέψει την ομηρία της διαδικασίας ένταξής μας στην ΕΕ. Για χάρη των στενόμυαλων συμφερόντων του Ελληνικού / Ελληνοκυπριακού διδύμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της όπως αυτά των Τουρκοκυπρίων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.