ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

τ.ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης: «Η Τουρκία πλέον στρατικοποιεί τις κινήσεις της»

τ.ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης: «Η Τουρκία πλέον στρατικοποιεί τις κινήσεις της»

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφέρθηκε στο πως διαχειρίζεται η Τουρκία τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια αλλαγή.

Ειδικότερα, επισήμανε πως παλαιότερα τον προεξέχοντα ρόλο είχε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την τουρκική διπλωματία να κάνει τις κινήσεις και να ασκεί τις πιέσεις, με λιγότερο βάρος στη στρατικοποίηση των προβλημάτων.

Σήμερα, συνέχισε, με δεδομένο ότι υπάρχει μια αντιπαράθεση σε λανθάνουσα μορφή μεταξύ των Τούρκων υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, ο οποίος φαίνεται ότι έχει κερδίσει έδαφος, η στρατικοποίηση του προβλήματος και η αμεσότητα που έχουν όλες αυτές οι παρεμβάσεις έχουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα, ή τουλάχιστον αμεσότερο, στις επιδιώξεις της στρατηγικής της Τουρκίας, οι οποίες δεν αλλάζουν.

«Δεν κάνει πίσω σε τίποτα από αυτά που διεκδικεί» παρατήρησε περαιτέρω ο κ. Αποστολάκης και εκτίμησε πως γι’ αυτό τον λόγο έχουν ενταθεί πάρα πολύ οι παραβιάσεις και ότι η ισχύς του στρατού της Τουρκίας έχει αρχίσει να προβάλλεται περισσότερο και σε αυτή την περιοχή.

Αναφερόμενος στον Έβρο, είπε πως υπήρξε μια σοβαρή επιτυχία της Ελλάδας και μια σοβαρή και μετρήσιμη ήττα της Τουρκίας και εκτίμησε ότι η γειτονική χώρα θα συνεχίζει να πιέζει στην περιοχή.

Περαιτέρω σημείωσε ότι επειδή ο Ερντογάν λειτουργεί τακτικά και εκμεταλλεύεται τα κενά των σχέσεων και των προβλημάτων που υπάρχουν των ισχυρών στην περιοχή, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όλη αυτή την αναστάτωση, ακόμα και το θέμα του κορωνοϊού, για να κάνει μερικά βήματα μπροστά στις διεκδικήσεις του.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και το ενεργειακό, ο πρώην υπουργός Άμυνας είπε πως ο Τούρκος Πρόεδρος τα βάζει μπροστά και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, γιατί αρχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα αξιοπιστίας και επειδή χάνεται η παντοδυναμία του.

Ειδικότερα για το μεταναστευτικό, υπογράμμισε πως η λύση του πρέπει να τεθεί στην Ευρώπη.

Ο Ε.Αποστολάκης εκτίμησε ακόμα πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να παλέψει όλα αυτά τα μέτωπα που έχει ανοίξει και δείχνει αδυναμία σε όλες τους τις επιχειρήσεις.

«Στη Συρία δεν τα πάει καλά. Στη Λιβύη οι παρεμβάσεις του είναι τσουρουφλισμένες.

Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον χρόνο και ο χρόνος τον πιέζει. Θέλει να εκμεταλλευτεί ό,τι θετικό έχει προκύψει από το Σύμφωνο Λιβύης-Τουρκίας και ό,τι μπορεί να κερδίσει ως δεδικασμένο για το μέλλον» ανέφερε σχετικά.

Δεν τεκμηρίωσε, πάντως, που εδράζονται τα όσα υποστηρίζει, καθώς σε κανένα από τα δύο μέτωπα δεν υπάρχει εικόνα που να συνηγορεί στις εκτιμήσεις του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ακόμη πως δεν πρέπει να ανησυχούμε τόσο πολύ για την ισχύ και τη δύναμη των ενόπλων δυνάμεων του Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.