Εξαντλούνται τα περιθώρια για την Ελλάδα – Τούρκος υπ.Ενέργειας: «Σε 3 μήνες ξεκινάμε έρευνες στην ΑΟΖ με την Λιβύη»

Εξαντλούνται τα περιθώρια για την Ελλάδα – Τούρκος υπ.Ενέργειας: «Σε 3 μήνες ξεκινάμε έρευνες στην ΑΟΖ με την Λιβύη»

Τι θα κάνει η Ελλάδα; Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις σε τρεις μήνες στις περιοχές που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπογράφηκε με τη Λιβύη.Δηλαδή εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ την οποία τέμνει το «λοξό» τουρκο-λιβυκό σύμφωνο.

Πρόκειται επομένως για καθαρή τουρκική αρπαγή θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου από την Ελλάδα.

Είναι αυτή η κόκκινη γραμμή που έχει αναφέρει η Ελλάδα, ή θα προτάξει πάλι απέναντι στις τουρκικές, δια των όπλων, διεκδικήσεως τα δύο της μυστικά όπλα: Την περίφημη στρατηγική ψυχραιμία γνωστή στα πέρατα του κόσμου και το διεθνές δίκαιο;

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας προαναγγέλλει την έναρξη σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων σε περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ.

Το ίδιο είχε κάνει και στις 24 Μαΐου λέγοντας ότι η τουρκική εταιρεία Πετρελαίων ΤΡΑΟ έχει υποβάλει «αίτηση» προς την κυβέρνηση της Τρίπολης «για την έναρξη σεισμικών ερευνών στη βάση του Μνημονίου Τουρκίας και Λιβύης εντός των επόμενων εβδομάδων».

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις στις περιοχές που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπογράφηκε με τη Λιβύη.

Στην τελετή αναχώρησης του γεωτρύπανου Fatih με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, το παρών έδωσε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ντονμέζ δήλωσε πως «με τη συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου ήδη κατέθεσε αίτημα στην Γενική Γραμματεία Ερευνών Πετρελαίου. για να κάνουμε έρευνες πετρελαίου στις δικές μας περιοχές οικοπέδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά απο την αναγγελία και την ανάρτηση, σε 3-4 μήνες θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε τις πρώτες μας δραστηριότητες. Πρώτα σεισμικές έρευνες και με την ανάλυση των δεδομένων θα ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις μας» .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.