Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί» – Απίστευτες ύβρεις κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί» – Απίστευτες ύβρεις κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Tα τουρκικά ΜΜΕ δημιουργούν «κλίμα» για την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για την Αγία Σοφία με βάση την οποία όπως αναφέρει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ», το καθεστώς του τζαμιού της Αγίας Σοφίας θα διασφαλιστεί.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει να ανακοινωθεί η απόφαση στις 15 Ιουλίου για να δοθεί υψηλός συμβολισμός. Υπενθυμίζεται πως εκείνη την ημέρα είναι η επέτειος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Εντύπωση προκαλούν οι απίστευτοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Πλέον στην Τουρκία δεν τηρούν ούτε καν τα προσχήματα.

Ο Οκάν Μουντερίσογλου της «Σαμπάχ», διαβεβαιώνει πάντως ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι ομόφωνη και ότι η απόφαση αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της σύνταξής της. «Η απόφαση θα είναι πολύ συγκεκριμένη και θα εξαλείψει τις συζητήσεις ριζικά», αναφέρει, δημιουργώντας την αίσθηση ότι η απόφαση έχει ληφθεί προ πολλού και χρειαζόταν απλά ένα δικαστικό «περιτύλιγμα».

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ προχωρούν σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ αρθρογράφος της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ» αφήνει υπόνοιες σήμερα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι μαζί με τη CIA παρείχε βοήθεια στον Φετουλάχ Γκιουλέν για το πραξικόπημα το 2016.

«Αν το πραξικόπημα πετύχαινε, ο ‘Άγιος αυτός Άνθρωπος’ (σ.σ. Βαρθολομαίος), όπως τον χαρακτήρισε ο πρώην διευθυντής της ‘Χουριέτ’ Ερτουγρούλ Οζκιόκ, θα ήταν ο πρώτος που θα επισκεπτόταν για να συγχαρεί τον προδότη Φετουλάχ Γκιουλέν και για να του δείξει πόσο τον αγαπάει», γράφει ο Ταμέρ Κορκμάζ στη «Γενί Σαφάκ», ο οποίος κάνοντας παράλληλα κι ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τον χαρακτηρίζει «Αρχι-βρωμερό» και «βλαμμένο», τα «αλαζονικά λόγια» του οποίου θα λάβουν την απάντησή τους σε λίγες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα ο αρθρογράφος Αχμέτ Χακάν της «Χουριέτ» αναφέρει επίσης ότι «αν ανοίξει η Αγία Σοφία, θα έχει συμβάλει σε αυτό και ο συγκεκριμένος Αρχιεπίσκοπος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.