Τουρκικό κατασκοπευτικό πραγματοποιεί πτήση μέσα στο ελληνικό FIR

Τουρκικό κατασκοπευτικό πραγματοποιεί πτήση μέσα στο ελληνικό FIR

Αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου ATR-72-600 TMUA, με διακριτικό MARTI55 (κωδ. TCB701), απογειώθηκε από τη βάση του Νταλαμάν και πραγματοποιεί πτήση εντός του ελληνικού FIR.

Συγκεκριμένα το κατασκοπευτικό αεροσκάφος της Τουρκίας πραγματοποιεί πτήση νότια του νησιού της Ρόδου μέχρι ανατολικά του νησιού της Καρπάθου.

Το τουρκικό αεροσκάφος δεν εισέρχεται στον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά η πτήση του πραγματοποιείται χωρίς την άδεια των Ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, αφού πετά σε περιοχή που ελέγχεται πληροφοριακά από την Αθήνα.

Επισημαίνουμε ότι εδώ και πολλές ημέρες οι Τούρκοι υλοποιούν συνεχείς πτήσεις στο ΝΑ Αιγαίο και ειδικά στην περιοχή Ρόδου-Καστελορίζουο, συλλέγοντας προφανώς στοιχεία και πληροφορίες για τις ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.