ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Να αποκλειστούν Ρόδος, Καστελόριζο & Στενά για τα ελληνικά πλοία» ζήτησε ο δημιουργός του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης

«Να αποκλειστούν Ρόδος, Καστελόριζο & Στενά για τα ελληνικά πλοία» ζήτησε ο δημιουργός του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης

Ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαγιτζί που είναι και ο αρχιτέκτονας της παράνομης συμφωνίας καθορισμού θαλασσίων ζωνών Λιβύης-Τουρκίας πρότεινε η Τουρκία να αποκλείσει ένα ή δύο από τα ανατολικότερα ελληνικά νησιά και να κλείσει τα στενά για τα ελληνικά πλοία, στηριζόμενη στην σύμβαση του Μοντρέ.

Και οι δύο ενέργειες είναι πράξεις πολέμου. Πάντως ο απόστρατος ναύαρχος τις προτάσεις του τις έκανε σε εκπομπή εθνικής εμβέλειας που σημαίνει ότι την είδαν εκατομμύρια Τούρκοι.

Προφανώς εννοεί τα νησιά Καστελόριζο και Ρω και επί της ουσίας ολόκληρο το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

https://twitter.com/HalisTuncENG/status/1305639778218577931


Την στιγμή που οι Τούρκοι συνεχίζουν τις πολεμικές δηλώσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος να συζητήσει…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε ό,τι αφορά εμάς ισχύει αυτό που έχω πει πολλές φορές. Τέλος των προκλήσεων, αρχή των συζητήσεων. Εφόσον έχουμε απτά δείγματα γραφής είμαστε έτοιμοι να εκκινήσουμε άμεσα διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για τη μία διαφορά. Μέχρι να υπάρξει οριστική οριοθέτηση ή με συμφωνία δύο μερών ή με απόφαση διεθνούς δικαστηρίου το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας απαγορεύει μονομερείς ενέργειες» δήλωσε πριν από λίγο κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.