ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ.Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα παραβιάζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα» – Η Άγκυρα αποθρασύνεται

Μ.Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα παραβιάζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα» – Η Άγκυρα αποθρασύνεται

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παραβιάζει» την «τουρκική» υφαλοκρηπίδα μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στην Ιταλία για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο».

Δείγμα του τι επακολουθεί όταν μια χώρα αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις μιας άλλης που αμφισβητεί καθημερινά τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε ψευδώς την Ελλάδα πως πυροδότησε εντάσεις στην περιοχή «παραβιάζοντας» την υποτιθέμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα. Τα πυρά του στράφηκαν και κατά της Κύπρου, κατηγορώντας την πως αγνοεί προκλητικά τα συμφέροντα των Τ/Κ και της Τουρκίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, προχώρησαν στη σύσταση του Forum Eastmed αφήνοντας εκτός την Τουρκία που διαθέτει -όπως υποστήριξε- τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.

«Εμείς κάναμε συνεχώς εκκλήσεις για διάλογο. Μιλήσαμε για ισότιμη μοιρασιά αλλά οι Ελληνοκύπριοι ακόμη το απορρίπτουν αυτό. Το ερευνητικό μας πλοίο Oruc Reis, δύο φορές σταμάτησε τις δραστηριότητες του για να δώσει ευκαιρία στην διπλωματία.

Όταν χάρη στην Γερμανία η Τουρκία θα άρχιζε συνομιλίες με την Ελλάδα, πριν την ανακοίνωση, η Ελλάδα υπέγραψε δήθεν καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο.

Η Τουρκία πάντοτε ανοίγει το δρόμο για τη διπλωματία και δέχεται απαντήσεις γεμάτες με απειλές και προβοκάτσιες. Για ποιο λόγο;».

Ανακοίνωσε μάλιστα πως η Τουρκία θα διοργανώσει μία συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή χωρών της ανατολικής Μεσογείου, που θα συζητηθούν και τα ενεργειακά θέματα και συνομιλεί με την Ε.Ε. για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης διάσκεψης.

Παρουσίασε την Τουρκία ως δεχόμενη επίθεση από τρίτες χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η προτίμηση μας είναι σαφής. Η πύλη της Τουρκίας είναι ανοιχτή μέχρι το τέλος για το διάλογο. Υπάρχει μία οδός διεξόδου. Η σύνοδος ανατολικής Μεσογείου είναι μία ευκαιρία κατάλληλη για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος συνεργασίας και αυτό είναι μία δική μας πρόταση. Σήμερα στις Βρυξέλλες η επιτροπή της ΕΕ και ο πρέσβης μου, θα έχουν μία συνάντηση και σε αυτήν θα συζητηθεί το πώς θα διοργανωθεί αυτή η σύνοδος» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.