ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το αμήχανο χαμόγελο του Ν.Δένδια μπροστά στον ανέκφραστο «σουλτάνο» – Ξεκινούν οι «διευρυμένες συζητήσεις» (upd)

Το αμήχανο χαμόγελο του Ν.Δένδια μπροστά στον ανέκφραστο «σουλτάνο» –  Ξεκινούν οι «διευρυμένες συζητήσεις» (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 14:54 – 15.4.2021): Η συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

Τόσο διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα. Στη συνέχεια, είναι προγραμματισμένη η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ μετά θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Σημειώνεται πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κτιριακό συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου.


Και έτσι από το “δεν συζητάμε τίποτα” της κυβέρνησης σήμερα έρχεται και γίνεται “διευρυμένες συνομιλίες” και ποιος ξέρει τι θα τεθεί αλλά και τι θα υποσχεθεί εκ μέρους του Κ.Μητσοτάκη ο οποίος δεν θέλησε να μεταβεί ή δεν προσκλήθηκε. Σε κάθε περίπτωση δεν φάνηκε να αγχώνεται και πήγε για τένις.

https://twitter.com/anadoluajansi/status/1382678386653429760

Αρχικό κείμενο: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδος) στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

Η εν λόγω συνάντηση ζητήθηκε από την τουρκική πλευρά, όπως έκαναν σήμερα γνωστό διπλωματικές πηγές. Στη συνάντηση είναι παρών και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι “όλα είναι στο τραπέζι”.

Είναι πάντως άξιο να σημειωθεί ότι ίσως είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος ηγέτης συναντάται με πολιτικό πρόσωπο που δεν είναι αρχηγός κράτους ή κυβέρνησης και μάλιστα σε μια συνάντηση τέτοιας διάρκειας.

Μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στις 16:30 (15:30 ώρα Ελλάδος) με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Πάντως το βίντεο με τον Ν.Δένδια και το αμήχανο χαμόγελο και τον «Σουλτάνο» ανέκφραστο μάλλον θα μείνει!

Η συνάντηση Έρντογάν-Δένδια ζητήθηκε από την τουρκική πλευρά. Το αίτημα έγινε μέσω της διπλωματικής οδού, από τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν, αφού προηγουμένως ο Νίκος Δένδιας συζήτησε σχετικά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (απορίες προκαλεί να μην κληθεί ο Κ.Μητσοτάκης εκτός και αν πλέον δεν τον θεωρεί στο ίδιο επίπεδο!).

«Ας ελπίσουμε να θέλει να κάνει ένα άνοιγμα» σχολίασε διπλωματικός παράγοντας για τις προθέσεις του προέδρου της Τουρκίας που ζήτησε να συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια.

Και το “άνοιγμα” έγινε όταν ο ίδιος ο Ερντογάν επανέλαβε την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να ξεκινήσει έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες ζώνες νότια της Κρήτης που περιλαμβάνονται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο όπου η Ελλάδα έχει σαφή και απαράγραπτα κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά και την προειδοποίησή του ότι θα στείλει πλοία στην Κύπρο αν θεωρήσει ότι η Τουρκία… αδικείται!

Τσαβούσογλου: Όλες οι διαφορές στο τραπέζι

Στις επικείμενες συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Ο διάλογος με την Ελλάδα και υψηλού επιπέδου επισκέψεις είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ικανοποιητικά», είπε ο κ. Τσαβούσογλου και πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε που θα υποδεχθούμε τον κ. Δένδια στην Αγκυρα. θα συζητήσουμε για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο σε ειλικρινή ατμόσφαιρα. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τον διάλογο. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τον διάλογο σαν δύο γείτονες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που δεν μπορούμε να λύσουμε σε Αιγαίο και Ανατολική μεσόγειο μέσω διαλόγου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.