Νέα επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν προς την Ελλάδα: «Δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν οι ληστές τα δικαιώματα μας»

«Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους και μεγαλώσαμε την χώρα μας»

Νέα επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν προς την Ελλάδα: «Δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν οι ληστές τα δικαιώματα μας»

Καθημερινές είναι πλέον οι αναφορές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας, καθώς σήμερα (13.06.2022), θυμήθηκε πάλι τη Συνθήκη των Σεβρών και το 1922.

«Δεν επιτρέψαμε να πάρουν υπό τον έλεγχο τους την χώρα όσοι ήταν ενθουσιασμένοι και ερωτευμένοι με την Συνθήκη των Σεβρών» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε τελετή για τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

«Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε την χώρα μας, την κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη. Παλέψαμε με τη νοοτροπία που ήταν η αίτια η Τουρκία να παραμείνει έξω από την ομπρέλα ευημερίας και ασφάλειας, μετά τον Β᾽ Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος όμως, άφησε εκ νέου αιχμές και κατά των ΗΠΑ: «Με τις επιχειρήσεις στην Συρία χαλάσαμε τις προσπάθειες να περικυκλώσουν την χώρα μας με ζώνη τρομοκρατών (σ.σ Κούρδοι)» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πέρα των συνόρων μας σε όσους μας λένε “τι κάνετε εκεί”; Απαντήσαμε “ναι, όποιος και αν μας ενοχλεί πέρα των συνόρων μας, είμαστε έτοιμοι να πάμε και εκεί”» δήλωσε μάλιστα.

«Ως μια χώρα που είναι περιτριγυρισμένη από τρεις θάλασσες, κάνουμε αισθητή την παρουσία μας όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην Αν. Μεσόγειο. Υποστηρίζουμε σε κάθε πλατφόρμα τα δικαιώματα μας όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων» πρόσθεσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε δε λόγο για «ληστές»: «η στάση της χώρας μας στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρο και δίχως καμία αμφιβολία. Εμείς δεν απλώνουμε το χέρι μας στα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας οι ληστές. Δεν επιτρέπουμε με τίποτα με βία, με διάφορα κόλπα και με απειλές να μας πάρουν αυτό που μας ανήκει».

«Όσο θα γίνεται αντιληπτή η αναντικατάστατη θέση της χώρας μας θα αλλάξουν την πολιτική τους κι αυτή που προτιμούν να μην συνεργαστούν μαζί μας για πολιτικούς λογούς» διεμήνυσε.

«Αποφασίσαμε το νέο μας γεωτρύπανο να το ονομάσουμε Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ» ανακοίνωσε ακόμα ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Aυτή τη στιγμή βρίσκεται στο λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνης και γίνονται οι τεχνικές προεργασίες πριν τις γεωτρήσεις. Με τη βοήθεια του Θεού με την έναρξη του έργου κι αυτού του πλοίου μας θα πραγματοποιήσουμε τις έρευνες μας πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και αποδοτικά» δήλωσε, χωρίς πάντως να διευκρινίζει πού θα κατευθυνθεί το πλοίο.

Ο Αμπντουλχαμίτ Χαν ή αλλιώς ο «αιμοσταγής σουλτάνος» είχε φιλελεύθερες απόψεις, καθώς έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκθρονίστηκε στις 26 Απριλίου του 1909 και πέθανε στο ανάκτορο Μπεηλέρμπεη, στις Χηλές του Βοσπόρου, στις 10 Φεβρουαρίου του 1918. Είχε επονομαστεί «Μέγας Χαν» αλλά και «ερυθρός Σουλτάνος», ή «αιμοσταγής Σουλτάνος». Τον διαδέχθηκε ο αδερφός του, Μωάμεθ Ε΄.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.