ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Sabah: «Η Τουρκία θα απαντήσει στα θαλάσσια πάρκα της Ελλάδας με δικά της… θαλάσσια πάρκα»!

Τι αναφέρει η τουρκική εφημερίδα

Sabah: «Η Τουρκία θα απαντήσει στα θαλάσσια πάρκα της Ελλάδας με δικά της… θαλάσσια πάρκα»!

H τουρκική εφημερίδα Sabah αποκαλύπτει ότι η Άγκυρα πρόκειται να ξεκινήσει το δικό της σχέδιο για δημιουργία θαλάσσιων πάρκων.

Μάλιστα σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η χαρτογράφηση θαλάσσιων πάρκων από την Τουρκία έρχεται σαν «οφθαλμός αντί οφθαλμού» στην ανακοίνωση της Ελλάδας ότι θα δημιουργήσει δύο θαλάσσια πάρκα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, υποναύαρχος Ζεκί Ακτούρκ, είχε δηλώσει πριν από έναν μήνα πως:

«Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στις 8 Απριλίου 2024 ότι θα ανακηρυχθούν δύο μεγάλα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο Πέλαγος και το Ιόνιο Πέλαγος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας έχει αναλάβει τις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα πάρκα που σχεδιάζεται να ανακοινωθούν και έχει δηλώσει ότι μονομερείς de facto καταστάσεις στα “νησιά, νησίδες και βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί με συνθήκες” δεν θα γίνουν αποδεκτές και δεν θα έχουν καμία νομική συνέπεια.

Ως υπουργείο, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την αποτροπή των μονομερών προσπαθειών της Ελλάδας για τη δημιουργία μονομερoύς καθεστώτος».

Την ίδια επιχειρηματολογία επαναλαμβάνει το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας, στο οποίο η δημοσιογράφος που το υπογράφει επικαλείται τη δήλωση «Τούρκου αξιωματούχου που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί», ο οποίος φέρεται να είπε πως το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας πρόκειται να χαρτογραφήσει τα δικά του Θαλάσσια Πάρκα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται σε ποια περιοχή γίνεται η αναφορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.