Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Μια δικαστική κλήση για χρέος 2.500 δολαρίων προς τη Citibank φέρεται να πυροδότησε την επίθεση του 35χρονου Jacob Pearson στα γραφεία της τράπεζας στην Τάμπα της Φλόριντα.

Ο δράστης, πατέρας ενός 7χρονου παιδιού και χωρίς προηγούμενο ποινικό μητρώο, είχε προηγουμένως απειλήσει τηλεφωνικά δικηγορικό γραφείο που χειριζόταν την είσπραξη της οφειλής.

«Εκτός κι αν θέλετε να έρθω εκεί πέρα με το AR-15 μου, το αλεξίσφαιρο γιλέκο μου και την παραφροσύνη μου, ακυρώστε αυτή τη δικαστική υπόθεση», φέρεται να είπε. «Με καταλαβαίνετε; Απέχω μόλις μία ώρα και τρία λεπτά, οπότε το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να τα βάλετε μαζί μου».

Το δικηγορικό γραφείο ενημέρωσε την ασφάλεια της τράπεζας, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία. Ωστόσο, ο Pearson είχε ήδη αναχωρήσει για τις εγκαταστάσεις της Citibank, όπου εργάζονταν περίπου 3.200 υπάλληλοι.

Λίγο μετά το μεσημέρι, έσπασε με το αυτοκίνητό του την κεντρική πύλη και εισέβαλε στην αυλή. Σύμφωνα με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βγήκε κρατώντας τουφέκι και πυροβόλησε τρεις φορές την 41χρονη Leanne Selman. Όταν το όπλο του παρουσίασε εμπλοκή, πήρε πιστόλι από το όχημά του και πυροβόλησε ξανά τη γυναίκα, η οποία προσπαθούσε να απομακρυνθεί.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα κτίρια, με στόχο, σύμφωνα με τις Αρχές, να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Τον σταμάτησε ο John Fraley, αντιπρόεδρος επιχειρήσεων ασφαλείας της Citibank και βετεράνος των Πεζοναυτών. Ο Fraley πήρε θέση μέσα σε ανδρικές τουαλέτες και, όταν ο ένοπλος πλησίασε, τον πυροβόλησε πέντε φορές.

Ο Pearson μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Τάμπα, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Η άμεση αντίδραση του στελέχους ασφαλείας απέτρεψε, σύμφωνα με τις Αρχές, μια πολύ μεγαλύτερη τραγωδία.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram