Έλον Μασκ: «Να δοθεί η Κριμαία και οι ρωσόφωνες περιοχές στην Ρωσία αλλιώς θα έχουμε πυρηνικό πόλεμο»

«Να διορθωθούν τα λάθη του Ν.Χρουστσόφ»

Έλον Μασκ: «Να δοθεί η Κριμαία και οι ρωσόφωνες περιοχές στην Ρωσία αλλιώς θα έχουμε πυρηνικό πόλεμο»

Ο Έλον Μασκ, παρουσίασε το δικό του ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, με βάση ο οποίο ζητάει να γίνει επανάληψη των δημοψηφισμάτων στις ενσωματωμένες νέες ρωσικές περιοχές, αυτή την φορά με παρατηρητές από τον ΟΗΕ, επισήμως να δοθεί η Κριμαία στην Ρωσία και να διορθωθεί το λάθος του Ν.Χρουστσόφ και η Ουκρανία να μην ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ, γιατί αλλιώς το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι ο πυρηνικός πόλεμος!

Επίσης, σημειώνει πως έτσι κι αλλιώς στο τέλος αυτά θα γίνουν αλλά μέχρι τότε «ποιος ξέρει πόσοι θα έχουν πεθάνει».

Είναι η πρώτη φορά που ένας εκ των μεγαλύτερων δυτικών οικονομικών παραγόντων επί της ουσίας με τις θέσεις του δικαιώνει την Μόσχα και αναγνωρίζει τα ρωσικά δίκαια σε ότι αφορά τα εδάφη που κατοικούνται από ρωσόφωνους (δηλαδή κατοίκους με ρωσική εθνική συνείδηση).

Φυσικά προκάλεσε την οργή του Κιέβου.

Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ στην ανάρτησή του, στην οποία καλεί τους χρήστες του Twitter να ψηφίσουν αν συμφωνούν ή όχι, γράφει:

«Ουκρανία-Ρωσία ειρήνη:

Επανάληψη των δημοψηφισμάτων των προσαρτημένων περιοχών, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Η Ρωσία φεύγει, αν αυτό θέλει ο λαός.

Η Κριμαία επίσημα μέρος της Ρωσίας, όπως ήταν από το 1783 (μέχρι το λάθος του Χρουστσόφ).

Εξασφαλισμένη η παροχή νερού στην Κριμαία.

Η Ουκρανία παραμένει ουδέτερη».

Συνεχίζοντας, ο Μασκ γράφει ότι «αυτό θα είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα στο τέλος, το μόνο ερώτημα είναι πόσοι θα πεθάνουν ως τότε» και επίσης λέει ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πιθανό, αν και όχι πολύ πιθανό, αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης είναι ο πυρηνικός πόλεμος».
Η ανάρτηση του Έλον Μασκ:

Η Ουκρανία, μέσω του συμβούλου του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, απάντησε ότι οι όροι που έγραψε ο Μασκ δεν θα γίνονταν αποδεκτοί από την Ουκρανία, ιδίως σε ό,τι αφορά την Κριμαία.

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντόλιακ έγραψε, απαντώντας στην ανάρτηση του Μασκ, καλώντας, με τη σειρά του, τους χρήστες της πλατφόρμας να ψηφίσουν:

«Έλον Μασκ, υπάρχει ένα καλύτερο ειρηνευτικό σχέδιο:

Η Ουκρανία απελευθερώνει τα εδάφη της, συμπεριλαμβανομένης της προσαρτημένης Κριμαίας.
Η Ρωσία υφίσταται αποστρατιωτικοποίηση και υποχρεωτική αποπυρηνικοποίηση, ώστε να μην μπορεί πλέον να απειλήσει άλλους.
Οι εγκληματίες πολέμου περνούν από διεθνές δικαστήριο.

Να ψηφίσουμε;»

Φυσικά είναι σαφές ότι οι όροι αυτοί εκτός από παρανοϊκοί, είναι οι «ευχές» της Ουάσινγκτον η οποία θέλει με κάθε τρόπο και μέσον να παραμείνει η μόνη πυρηνική υπερδύναμη του πλανήτη.

Συνεχίζοντας τον διαδικτυακό «διάλογο», ο Έλον Μασκ έκανε νέα ανάρτηση:

«Ας το δοκιμάσουμε έτσι, λοιπόν: η βούληση των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπάς και την Κριμαία, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποτελούν κομμάτι της Ρωσίας ή της Ουκρανίας».

Ο δισεκατομμυριούχος έλαβε τη νέα απάντηση του εριστικού Ποντόλιακ:

«Προσπαθείς να νομιμοποιήσεις ψευδοδημοψηφίσματα που έγιναν υπό την απειλή όπλων, υπό συνθήκες διώξεων, μαζικών εκτελέσεων και βασανιστηρίων; Κακό μονοπάτι», έγραψε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Ο Μασκ αποκρίθηκε: «Όχι, προτείνω εκλογές υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ (ή επιλέξτε την πιο αξιόπιστη οντότητα ή χώρα για εσάς)» και εκεί σταμάτησε ο «διάλογος» αφού ο Ποντόλιακ δεν είχε κανέναν πραγματικό επιχείρημα να φέρει στο «τραπέζι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.