ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εμπειρογνώμονας για τραγωδία στο Μάτι: «Οι κάτοικοι καθησυχάστηκαν από τον δήμαρχο – Μόνοι τους πήραν τα αμάξια να φύγουν»

«Οι δίοδοι προς τη θάλασσα είναι τουλάχιστον 25 - Από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι τη θάλασσα, είναι 850 μέτρα»

Εμπειρογνώμονας για τραγωδία στο Μάτι: «Οι κάτοικοι καθησυχάστηκαν από τον δήμαρχο – Μόνοι τους πήραν τα αμάξια να φύγουν»

Με ερωτήσεις συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα η εξέταση του πραγματογνώμονα Δ. Λιότσιου στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.

Ο πραγματογνώμονας που βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα για έκτη συνεχή ημέρα, επανέλαβε πως η φωτιά έφτασε στο Μάτι στις 18:20 και επισήμανε πως η εισήγηση για την εκκένωση έπρεπε να είχε δοθεί από τις 17:30.

Μεταξύ άλλων, ο ειδικός πραγματογνώμονας ανέφερε: «Οι δίοδοι προς τη θάλασσα είναι τουλάχιστον 25. Από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι τη θάλασσα, είναι 850 μέτρα. Μόνο δύσκολο κομμάτι είναι στο Κόκκινο Λιμανάκι. Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα θάλασσα. Η απόσταση για ένα μέσο άνθρωπο προς τη θάλασσα είναι περίπου 20 λεπτά. Ο κόσμος έφυγε αυτοβούλως με τα οχήματα του. Στις 18:00 με την ενημέρωση του δημάρχου ο κόσμος καθησυχάστηκε. Δεν είχε ενημερωθεί ο κόσμος πως η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της σημερινής εξέτασης του ο κ. Λιότσιος επισήμανε πως δεν προέκυψε ότι τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν μπορούσαν την ημέρα της πυρκαγιάς να κάνουν ρίψεις και ότι αυτά είχαν κάποιο πρόβλημα. Ακόμη τόνισε πως τα ελικόπτερα της ελληνικής αστυνομίας τα οποία διαθέτουν και θερμικές κάμερες, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό ανθρώπων στη θάλασσα.

Ο κ. Λιότσιος δέχθηκε ερωτήσεις από το συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας Βασίλη Καπερνάρο σχετικά με τον ισχυρισμό του ελληνικού δημοσίου πως οι περιοχές αυτές δεν είχαν ορθή ρυμοτομική διάταξη. Απαντώντας ο μάρτυρας ανέφερε: «Σε ότι αφορά το πολεοδομικό θέμα στο σχέδιο δασών του πυροσβεστικού σώματος δεν αναφέρονται ως αυθαίρετες οι συγκεκριμένες περιοχές (Νέα Μάκρη, Μάτι). Υπήρχαν κάποια κομμάτια, απόκρημνα και δαιδαλώδη, στο Κόκκινο Λιμανάκι και προς Ζέμπερη, ήταν, κάποιες, προβληματικές περιοχές. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Το πυροσβεστικό σώμα ξέρει και αναλόγως κινείται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας δε σε άλλη ερώτηση του κ. Καπερνάρου ο μάρτυρας επισήμανε πως εάν ο τότε διοικητής του Υ.Ε.Μ.Π.Σ, Γεώργιος Πορτοζούδης, άφησε τη θέση του, την ώρα που η φωτιά έφτανε στο Μάτι, εν γνώση του πως καιγόταν ο κόσμος, αυτό είναι εγκληματικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.