ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Καταρρίφθηκαν δύο ουκρανικά Su-24 πάνω από Λουγκάνσκ – Β.Πούτιν: «Βάζουμε τέλος στην γενοκτονία των ρωσόφωνων»

Η Ρωσία πέρασε στην αντεπίθεση για να σταματήσει την προκλητικότητα του Κιέβου

Καταρρίφθηκαν δύο ουκρανικά Su-24 πάνω από Λουγκάνσκ – Β.Πούτιν: «Βάζουμε τέλος στην γενοκτονία των ρωσόφωνων»

Η απειλή της ασφάλειας των ρωσόφωνων της Ουκρανίας ήταν το μοναδικό στοιχείο, όπως είχε καταγράψει το pronews.gr σε άρθρο του εκδότη του Α.Β.Γκουριώτη, που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιτία της άμεσης ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία και αυτό συνέβη τελικά: Το Κίεβο θεωρώντας ότι η αιτία της απόσχισης του Λουγκάνσκ και του Ντόνιετσκ ήταν η ύπαρξη ρωσόφωνων πληθυσμών είχε ξεκινήσει προγκρόμ εναντίον τους.

Με σχετική ανακοίνωσή του ο Β.Πούτιν επιβεβαίωσε την αιτία της ρωσικής επέμβασης.

Ακόμα και σήμερα, δύο ουκρανικά μαχητικά Su-24 κατευθύνθηκαν για να βομβαρδίσουν περιοχές αμάχων στο Λουγκάνσκ, αλλά καταρρίφθηκαν από την ρωσική αεράμυνα!

Τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στους οικισμούς Σμελόε και Στεπόβογιε. Ο Β.Πούτιν όντως δεν σταμάτησε να προσπαθήσει «να διορθώσει το λάθος του ΝΑΤΟ με την άκρατη και άκριτη επέκταση προς Ανατολάς».

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, κατερρίφθησαν ακόμα δύο αεροσκάφη τουρκικής κατασκευής Bayraktar TB2 κοντά στην πόλη Σχιάστια.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης και έναν νεκρό από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο νεκρός καταγράφηκε στην πόλη Μπροβαρί στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχει και τουλάχιστον ένας τραυματίας.

Από την πλευρά τους οι ρωσόφονοι αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι απέκτησαν τον έλεγχο δύο πόλεων στην επαρχία του Λουγκάνσκ σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο RIA.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η ουκρανική αστυνομία κάνοντας λόγο για κατάληψη δύο χωριών στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Β.Πούτιν: «Ο πόνος των κατοίκων του Ντονμπάς μας ώθησε»

Ο «πόνος των κατοίκων του Ντονμπάς» ήταν εκείνος που ώθησε τη Ρωσία στην αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε διάγγελμά του.

«Είναι αδύνατο να δεις ό,τι γίνεται εκεί (σ.σ. στο Ντονμπάς) χωρίς συμπόνια. Ήταν απλώς αδύνατο να τα αντέξεις όλα αυτά, ήταν απαραίτητο να σταματήσει αμέσως αυτός ο εφιάλτης, η γενοκτονία ενάντια σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν εκεί, που βασίζονται μόνο στη Ρωσία, ελπίζουν μόνο σε εμάς» ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήταν αυτές οι φιλοδοξίες, αυτά τα αισθήματα και ο πόνος των ανθρώπων που έγιναν για εμάς το κύριο κίνητρο για να λάβουμε αποφάσεις για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών στο Ντονμπάς» τόνισε ακόμα ο Ρώσος πρόεδρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.