Ρωσία: «Υπό την προστασία νεοναζί στο Λβιβ ο Β.Ζελένσκι – Μαγνητοσκοπημένα τα βίντεο του» – Τον ψάχνουν αλεξιπτωτιστές

Τι τονίζει ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας

Ρωσία: «Υπό την προστασία νεοναζί στο Λβιβ ο Β.Ζελένσκι – Μαγνητοσκοπημένα τα βίντεο του» – Τον ψάχνουν αλεξιπτωτιστές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την επιχείρηση για τη σύλληψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς όλα δείχνουν ότι πλέον βρίσκεται στο Λβιβ, εκεί που νωρίτερα πραγματοποίησαν επιχείρηση Ρώσοι αλεξιπτωτιστές.

Όπως μεταδίδει το defencenet.ru ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι αναχώρησε από το Κίεβο για το Λβιβ στις 25 Φεβρουαρίου, αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vyacheslav Volodin, σήμερα.

«Μαζί με τη συνοδεία του, κατέφυγε στην πόλη Λβιβ, όπου, μαζί με τους βοηθούς του, εξοπλίστηκε με ένα μέρος για να ζήσει. Όλα τα βίντεο που δημοσιεύει στα κοινωνικά δίκτυα καταγράφονται εκ των προτέρων», ανέφερε ο Volodin.

Όπως διευκρίνισε ο βουλευτής, έλαβε πληροφορίες από τους βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα, οι οποίοι προσπάθησαν να συναντηθούν με τον Ζελένσκι στο Κίεβο. Οι πολιτικοί προσκλήθηκαν στο Λβιβ για μια συνάντηση.

«Ο Ζελένσκι βρίσκεται υπό την προστασία των νεοναζί», πρόσθεσε ο Volodin.

Να θυμίσουμε ότι το pronews.gr σας αποκάλυψε από χθες ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι «εξαφανίστηκε» το πρωί της Παρασκευής με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχε φυγαδευτεί αεροπορικώς σε μυστικό καταφύγιο προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης και δεν επικοινωνεί με συμβατικό τρόπο με κανέναν, πέρα από ένα ειδικό κινητό που του έχουν προμηθεύσει οι Αμερικανοί το οποίο ελπίζεται ότι εκφεύγει από τα ηλεκτρονικά μέσα συλλογής πληροφοριών των Ρώσων.

Οι πληροφορίες που φαίνεται ότι είχαν οι Ρώσοι ήταν ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν στο Λβιβ, το μέρος που του είχε υποδείξει από την αρχή η CIA και γι’ αυτό έγινε το πρωί του Σαββάτου η επιχείρηση.

Επίσης είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ώρες ότι οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να φυγαδεύσουν τον Β.Ζελένσκι από το Κίεβο.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι oι η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας (SBU) διέψευσε την πληροφορία ότι ρωσικά ελικόπτερα αποβιβάστηκαν στο Λβιβ, διαψεύδοντας επί της ουσίας τον ίδιο δήμαρχο της περιοχής, αλλά και τα βίντεο που έδειχναν ρωσικά ελικόπτερα στο Λβιβ. Δεν είναι διόλου απίθανο αυτή η αντίδραση από το SBU να συνδέεται με την πληροφορία ότι ο Β.Ζελένσκι βρίσκεται στο Λβιβ.

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία απέρριψε τις συνομιλίες και η Ρωσία συνέχισε την επιχείρηση

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει την στρατιωτική επιχείρηση γιατί το Κίεβο απέρριψε τις συνομιλίες.

Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε χθες τις ρωσικές δυνάμεις να αναστείλουν την επιχείρηση στην Ουκρανία καθώς ανέμενε πως θα γίνουν οι συνομιλίες με το Κίεβο.

Αναφορικά με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, το Κρεμλίνο ανέφερε πως η χώρα λαμβάνει βήματα για να διασφαλίσει πως η οικονομία λειτουργεί ως συνήθως και ετοιμαζόταν ήδη για κυρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου επεσήμανε πως το Κίεβο απέρριψε τις συνομιλίες με τη Ρωσία επειδή «οι συνθήκες ήταν απαράδεκτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.