ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ημέρες «Κουρσκ»: 2 ρωσικά άρματα κατέστρεψαν 9 ουκρανικά άρματα & ΤΟΜΠ κι εξόντωσαν 90 Ουκρανούς νεοναζί σε Μαριούπολη

Ημέρες «Κουρσκ»: 2 ρωσικά άρματα κατέστρεψαν 9 ουκρανικά άρματα & ΤΟΜΠ κι εξόντωσαν 90 Ουκρανούς νεοναζί σε Μαριούπολη

Ημέρες «Κουρσκ» έξω από την Μαριούπολη: Δύο ρωσικά άρματα μάχης Τ-72Β3 με πυροβόλα των 125 χλστ. εξολόθρευσαν 6 άρματα μάχης Τ-84 (επίσης πυροβόλα Τ-80) και 3 ΤΟΜΑ των Ουκρανών νεοναζί της Ταξιαρχίας Αζόφ, αλλά κι έναν ολόκληρο αντιαρματικό λόχο (ΛΑΤ).

Οι Ουκρανοί του Τάγματος Αζοφ επιχείρησαν να επιτεθούν στο κονβόι των λίγων ομογενών που εγκατέλειπαν την πόλη (από τις 100.000 ομογενείς της Μαριούπολης και της περιφέρειας ελάχιστοι, μερικές δεκάδες εγκατέλειψαν την πόλη αναμένοντας την έλευση των ρωσικών στρατευμάτων).

«Το πλήρωμα ενός από τα ρωσικά τανκ υπό τη διοίκηση του λοχία Νιμτσένκο, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, μέσα σε 40 λεπτά κατέστρεψε 9 τεθωρακισμένα οχήματα (6 άρματα Τ-80 και 3 ΤΟΜΑ BTR-80), ενώ εξουδετέρωσε και περισσότερους από 90 εθνικιστές» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ένα άρμα Τ-72Β3 το οποίο διοικούσε ο υπολοχαγός Σταροστίν, απέκρουσε μια επίθεση από «σημαντικά ανώτερες εχθρικές δυνάμεις» και κατέστρεψε οκτώ μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων (BTR-80), ένα άρμα μάχης Τ-80 και «περισσότερους από 100 Ουκρανούς του Τάγματος Αζόφ», αποτρέποντας τους ναζί να διασπάσουν το αρραγές μέτωπο που έχουν σχηματίσει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας!

«Κατά τη διάρκεια της μάχης, ένα ρωσικό τανκ δέχθηκε επίθεση από ένα αμερικανικό αντιαρματικό όπλο Javelin. Το πλήρωμα δέχτηκε ένα σοκ, αλλά δεν έφυγε από τη μάχη. Πεπεισμένοι ότι ο εξοπλισμός ήταν σε καλή κατάσταση, δύο ακόμη εχθρικά άρματα καταστράφηκαν με πυρά που βρήκαν στόχο» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπ. Άμυνας.

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τακτικά πληροφορίες για τα κατορθώματα και τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτικών. Συνολικά καταστράφηκαν », κατέληξε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ,

Συνολικά εμπλέκονται στις αρματομαχίες γύρω από την Μαριούπολη περί τα 100 άρματα μάχης και 120 ρωσικά ΤΟΜΑ και 250 άρματα και ΤΟΜΑ τόσο του τακτικού ουκρανικού Στρατού, όσο και του Τάγματος Αζόφ.

Τέτοιες πράξεις είχε να ζήσει η Ρωσία από τον Β’ΠΠ, και ειδικότερα από την μεγαλύτερη αρματομαχία του πολέμου στο Κουρσκ, οπότε αναμετρήθηκαν οι ρωσικές και οι γερμανικές δυνάμεις αρμάτων μάχης χωρίς εμφανή νικητή στο πεδίο της μάχης, αλλά και χωρίς να μπορέσουν να επανέλθουν ποτέ οι γερμανικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες λόγω των μεγάλων απωλειών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.