ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συρία: Αεροπορικές επιδρομές και συγκρούσεις στη Δαμασκό

Συρία: Αεροπορικές επιδρομές και συγκρούσεις στη Δαμασκό

Επιδρομές σε όλη τη χώρα πραγματοποίησε σήμερα η συριακή πολεμική αεροπορία, ενώ η Δαμασκός βρέθηκε στο επίκεντρο των συγκρούσεων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Παλαιστινιακός προσφυγικός καταυλισμός επλήγη με όλμους στο νότιο τμήμα της Δαμασκού, ανέφερε η ΜΚΟ, χωρίς να διευκρινίζει αν τα πυρά προήλθαν από το στρατό ή τους αντάρτες.

Το βράδυ, άρματα μάχης βομβάρδισαν άλλο ένα καταυλισμό, το Γιαρμούκ, και δύο γειτονιές κοντινές στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, τις Τανταμούν και Ασάλι, μετά τις συγκρούσεις.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA αναφέρθηκε σε ρίψη οβίδων από «τρομοκράτες», όρος με τον οποίο το καθεστώς αναφέρεται στους αντάρτες, σε διάφορες γειτονιές της Δαμασκού.

Στα βορειοδυτικά της χώρας, η πολεμική αεροπορία έριξε πολλές βόμβες στην περιοχή Αλ Ταχ, κοντά στη στρατιωτική βάση Ουάντι Ντάιφ, που πολιορκείται από τους αντάρτες από τα μέσα Οκτωβρίου, προκαλώντας «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο διευθυντής του Ράμι Άμπντελ Ραχμάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε επίσης δύο επιδρομές στην πόλη της Μάαρετ Αλ Νούμαν, απ’ όπου οι αντάρτες έχουν υποχωρήσει πρόσφατα, χάνοντας κυρίως ένα τμήμα της στρατηγικής σημασίας εθνικής οδού την οποία χρησιμοποιούν οι ενισχύσεις για να φθάσουν στο Χαλέπι.

Μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν επίσης την Μπουκάμαλ στα σύνορα με το Ιράκ.

Συνολικά τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, την επομένη μιας ιδιαίτερα αιματηρής ημέρας με 189 νεκρούς σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την οργάνωση, από τους οποίους 87 στη Δαμασκό και τα περίχωρά της.

Στο μεταξύ το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας κρατούν από την περασμένη εβδομάδα έναν αξιωματούχο της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου (SARC), χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους της σύλληψής του.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας του συριακού καθεστώτος συνέλαβαν την Πέμπτη τον Μοχάμεντ Ράαντ αλ Ταουίλ, 36 ετών, σε ένα γραφείο της Ερυθράς Ημισελήνου στη γειτονιά του Αμπού Ρουμάν στη Δαμασκό», ανέφερε το ΣΕΣ.

Πηγή που πρόσκειται στην Ερυθρά Ημισέληνο επιβεβαίωσε τη σύλληψη αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.