Με οκτώ εκσυγχρονισμένα ΤΟΜΑ BMP-2 αναμένεται να ενισχυθεί η ρωσική Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην περιοχή Kemerovo, η οποία ανήκει στην Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση.

Η Ταξιαρχία θα παραλάβει την έκδοση BMP-2M του γνωστού ΤΟΜΑ η οποία είναι εξοπλισμένη με ένα νέο πύργο τον Berezhok. Αν και ο πύργος διατηρεί το πυροβόλο των 30 χλστ που τα ΤΟΜΑ BMP-2 είναι επιπλέον εξοπλισμένος με τέσσερα αντιαρματικά βλήματα 9M133 Kornet ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητες αντιαρματικού αγώνα καθώς και την ικανότητες καταστροφής σκληρών στόχων.

Ο πύργος Berezhok είναι εξοπλισμένο με νέο Σύστημα Ελέγχου Πυρός για το πυροβόλο, νέο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα ημέρας/νύκτας εξοπλισμένο με θερμική κάμερα, νέο αποστασιόμετρο Laser, ενώ χάρις στα νέο ηλεκτρο-οπτικό συγκρότημα το πλήρωμα μπορεί να εντοπίσει κατά την διάρκεια της ημέρας το στόχο σε απόσταση 5 χλμ και κατά την διάρκεια της νύκτας σε απόσταση 3 χλμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανακατασκευή και η αναβάθμιση των δυνατοτήτων του ΤΟΜΑ BMP-2 πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επταετούς κρατικού προγράμματος εξοπλισμών 2018-2025.