ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Οι Αμερικανοί παραδίδουν την Μάνμπιτζ στους Τούρκους: 8.000 στρατιώτες έτοιμοι να εισβάλουν στην πόλη

Οι Αμερικανοί παραδίδουν την Μάνμπιτζ στους Τούρκους: 8.000 στρατιώτες έτοιμοι να εισβάλουν στην πόλη

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες από την ανακοίνωση του Ν.Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία και ήδη η Άγκυρα συγκέντρωσε 8.000 άνδρες από τον τουρκικό Στρατό και από τις τουρκμενικές οργανώσεις μαζί με 200 οχήματα για να μετακινηθούν στην πόλη Μάνμπιτζ.

Το pronews.gr από το καλοκαίρι είχε ενημερώσει ότι η πόλη αυτή είχε συμφωνηθεί από τους Αμερικανούς να εκχωρηθεί στον έλεγχο της Άγκυρας και να απομακρυνθούν από εκεί οι Κούρδοι μαχητές

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους για τη συριακή πόλη Μάνμπιτζ ως την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Βάσει του «οδικού χάρτη» για την Μάνμπιτζ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να υπάρξει πλήρης αποχώρηση των μαχητών τωνYPG των Κούρδων της Συρίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ακόμα ότι θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να συζητήσει τη διαδικασία αποχώρησης τις επόμενες ημέρες, μετέδωσε εξάλλου το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Έτσι λοιπόν η Άγκυρα αναλαμβάνει τον έλεγχο όλης της Βόρειας Συρίας με τις ευλογίες και των δύο υπερδυνάμεων.

Η επιχείρηση εκκαθάρισης των κουρδικών περιοχών αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς πάνω από 8.000 Τούρκοι στρατιώτες και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων από τουρκμενικές ένοπλες ομάδες έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί της Τρίτης στην περιοχή που μεσολαβεί των τουρκικών συνόρων και της περιοχής Μαντζίμπ, της Συρίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε νωρίτερα ότι η επιχείρηση στη Βόρεια Συρία θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό

Είναι πιθανό να ξεκινήσουν ακόμα και σήμερα.

Έχουν μεταφερθεί σχεδόν 200 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία θα στηρίξουν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στις κουρδικές περιοχές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε την αποχώρηση και των γαλλικών στρατευμάτων από τα εδάφη της Συρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.