ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε την Ιντλίμπ: Πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες – Προοίμιο στρατιωτικής επιχείρησης;

Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε την Ιντλίμπ: Πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες – Προοίμιο στρατιωτικής επιχείρησης;

Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες σήμερα το πρωί της Δευτέρας η ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε επιθέσεις κατά θέσεων τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή

Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε τις πόλεις Baksariyah και Marand, χτυπώντας θέσεις που ελέγχονται από τις εξτρεμιστικές ομάδες της περιοχής.

Τα συγκεκριμένα σημεία βρίσκονται στην Jisr Al-Shughour, πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Η Ιντλίμπ είναι η μόνη επαρχία που παραμένει εκτός της εξουσίας της Δαμασκού μετά την ουσιαστική επερχόμενη επανένωση των κουρδικών εδαφών.

Έχει άμεσα σειρά και αποτελεί βασικό στόχο της συριακής κυβέρνησης

Η στρατιωτική πηγή ανέφερε πως η ρωσική αεροπορία επιτέθηκε κατά κατά μελών της Hay’at Tahrir Al-Sham και των ισλαμιστών που υποστηρίζονται από τους Τούρκους. Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιευθεί περαιτέρω πληροφορίες.

Η ρωσική Αεροπορία επεμβαίνει συνήθως όταν βλέπει μεγάλες κινητοποιήσεις ισλαμιστών

Τις τελευταίες 24 ώρες, μέλη παράνομων ένοπλων ομάδων παραβίασαν το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός σε 20 περιοχές στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης της Συρίας, Idlib, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Sputnik.

«Την προηγούμενη μέρα οι τρομοκράτες έριξαν το Darh Abu Assad (τρεις φορές), το Mamuhiyah (δύο φορές), το Akch Bair, το Ikko, το Sandran, το Beit Zivan και το Kirmil, την επαρχία Latakia, το Braididj δύο φορές), το Zor Mahruka (δύο φορές), τον Zellakiyat, τον Kibriya, τον Mgair, τον al-Rasif και τον Achan, την επαρχία Χάμα και την περιοχή του επιστημονικού και ερευνητικού κέντρου, της επαρχίας Sukkari στην πόλη του Χαλεπίου.»

Σύμφωνα με τη δήλωση, ένας Σύριος στρατιωτικός σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης των ακραίων ισλαμιστών στην εγκατάσταση Kirmil.

Το έργο των 10 σημείων ελέγχου που προορίζονταν για την επιστροφή των προσφύγων διευκολύνθηκε από το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης για τη Συρία κατά τη διάρκεια της δεδομένης περιόδου, με συνολικά 213.362 πρόσφυγες που επέστρεψαν στη Συρία από το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1079515095217197057

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.