ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλική απεμπλοκή από το Μάλι ζητούν οι ισλαμιστές απαγωγείς στην Αλγερία

Γαλλική απεμπλοκή από το Μάλι ζητούν οι ισλαμιστές απαγωγείς στην Αλγερία

  Τον τερματισμό των γαλλικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Μάλι ζητούν οι συνδεόμενοι με την Αλ Κάιντα ένοπλοι ισλαμιστές, οι οποίοι έχουν καταλάβει εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην έρημο της ανατολικής Αλγερίας, κρατώντας δεκάδες ομήρους, πιθανότατα αλλοδαπούς.

  Οι ισλαμιστές μαχητές συνδέουν την ασφάλεια των ομήρων με την απόσυρση των δυνάμεων της Γαλλίας από το Μάλι, όπως μεταδίδει το μαυριτανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

  Εκπρόσωπος της ισλαμιστικής ομάδας, η οποία βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, βετεράνου μαχητή της ισλαμικής τζιχάντ, είχε αναλάβει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την ευθύνη για την απαγωγή «41 ομήρων».

  Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την αλγερινή κυβέρνηση για το θέμα, χωρίς να γνωρίζει ακόμη εάν στο περιστατικό εμπλέκονται ως όμηροι και γάλλοι πολίτες.

  Η Αλγερία, από την πλευρά της, απέκλεισε το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τους ισλαμιστές.

  Ο υπουργός εσωτερικών της χώρας Ντάχο Όουλντ Κάμπλια πρόσθεσε μάλιστα ότι η χώρα του δεν θα απαντήσει καν στα αιτήματά τους.

  Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αλγερίας Αμπντελμαλέκ Σελάλ για το θέμα είχε και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.