ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ρωσία παίρνει σαφής θέση υπέρ Άσαντ: «Ο συριακός στρατός πολεμά για την πατρίδα του»

Η Ρωσία παίρνει σαφής θέση υπέρ Άσαντ: «Ο συριακός στρατός πολεμά για την πατρίδα του»

Η Ρωσία παίρνει θέση στην Συρία και ξεκαθαρίζει προς όλους ακόμα και στην Τουρκία ότι θα είναι με τον Άσαντ.

Έτσι σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφσυριακός ανέφερε ότι ο συριακός στρατός στην Ιντλίμπ πολεμά την τρομοκρατία στο έδαφος της χώρας του.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του Κρεμλίνου απέναντι σε ενδεχόμενη ανάμιξη των ΗΠΑ στην κατάσταση στην Ιντλίμπ, ο Πεσκόφ είπε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει λόγος για άμεση ανάμιξη των ΗΠΑ στη σύγκρουση.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν μιλάμε για μια σύγκρουση εκεί∙ μιλάμε για την τήρηση των συμφωνιών του Σότσι και των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει τα μέρη σύμφωνα με αυτό το έγγραφο. Πρώτα απ’ όλα, οι ένοπλες δυνάμεις της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας πολεμούν την τρομοκρατία στο έδαφος της χώρας τους», είπε ο Πεσκόφ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, που επικαλείται το τουρκικό γενικό επιτελείο στρατού, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα πυραύλων εναντίον θέσεων του συριακού στρατού δυτικά του Χαλεπίου.

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν χθες με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών και 55 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Οι στόχοι των επιθέσεων αυτών δεν έγιναν γνωστοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να εκδιώξει τα συριακά στρατεύματα από τα παρατηρηρητήριά της στη συριακή βορειοδυτική περιοχή Ιντλίμπ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία θα εξαπολύσει πλήγματα εναντίον θέσεων των συριακών δυνάμεων «ακόμη και έξω από τις περιοχές που έχουν περιγραφεί στο μνημόνιο του Σότσι, σε περίπτωση επιθέσεων εναντίον του τουρκικού στρατού».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.