ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δυνάμεις Χ.Χαφτάρ: Ρίχνουν drone «αυτοκτονίας» για να σταματήσουν την προέλαση των φιλότουρκων στην Λιβύη

Δυνάμεις Χ.Χαφτάρ: Ρίχνουν drone «αυτοκτονίας» για να σταματήσουν την προέλαση των φιλότουρκων στην Λιβύη

Νέα τακτική από τον «Εθνικό Στρατό της Λιβύης» σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η προέλαση στα νοτιοδυτικά των φιλότουρκων του GNA, που έχοντας αναχαιτίσει στην επίθεση των δυνάμεων του Χ.Χαφτάρ στην Τρίπολη, «απλώθηκαν» δυτικά και νοτιοδυτικά καταλαμβάνοντας σειρά πόλεων και κωμοπόλεων που μέχρι τότε ήλεγχαν οι δυνάμεις του LNA.

Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ έχοντας αποκτήσει ικανό αριθμό από drone αυτοκτονίας ιρανικής ή κινεζικής κατασκευής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που στηρίζουν τον LNA προχώρησε σε κτυπήματα κατά των δυνάμεων της Τρίπολης με αποτέλεσμα να έχουν αναχαιτίσει τουλάχιστον προσωρινά, την επίθεση στην αεροπορική βάση al-Watiya που κατέχει ο LNA.

Όπως αναφέρεται για πρώτη φορά ο «Εθνικός Στρατός της Λιβύης» έχει εμπλέξει drones αυτοκτονίας στις μάχες προσβάλλοντας θέσεις των μισθοφόρων της Άγκυρας στην πόλη Gharyan η οποία βρίσκεται 80 χλμ. νότια από την Τρίπολη, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις για κύκλωση των δυνάμεων που πρόσκειται στο καθεστώς Σάρατζ.

Πρόκειται για drones ιρανικής κατασκευής Ababil 1 ή για κινεζικής ” Chang Hong 3 “.

Σύμφωνα πάντως με τον έγκυρο Babak Taghvaee πρόκειται για ιρανικό drone «αυτοκτονίας» (σ.σ.: πυρομαχικό αιώρησης) Qasef-1, τα οποία παραλήφθηκαν από την Συρία.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1261363900655661057

Από την πλευρά της η Τουρκία συνεχίζει ακατάπαυστα τις μεταφορές όπλων στην Λιβύη. Το «γνωστό» IL-76MD της Τρίπολης μετέφερε πάλι όπλα στην Λιβύη, εν μέσω, υποτίθεται, εμπάργκο μεταφοράς όπλων στην εμπόλεμη ζώνη.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1261376607329095691

Το ιρανικό Ababil 1

Το κινεζικό CH-3

https://twitter.com/200_zoka/status/1261304354444849156


Την ίδια ώρα τα τουρκικά UAV φαίνεται να βομβαρδίζουν φορτία με καρπούζια για ακόμη μια φορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/LNA2019M/status/1261318007038623745

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.