ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συρία: Σκοτώθηκαν δύο ηγέτες του ISIS σε επιχείρηση στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ

Συρία: Σκοτώθηκαν δύο ηγέτες του ISIS σε επιχείρηση στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ

Σε επιχείρηση του SDF, σε συνεργασία με αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν δύο ηγέτες του ISIS στη Συρία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Combined Joint Task Force, δύο ηγέτες των τζιχανιστών εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας κοινής επιχείρησης από τον αμερικανικό συνασπισμό και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

«Στις 17 Μαΐου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, σε συνεργασία με το συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, επιτέθηκαν σε μια θέση του ISIS στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας. Δύο ηγέτες του ISIS, ο Αχμάντ Ίζα Ισμαήλ αλ-Ζάουι και ο Αχμάντ Αμπντ Μωάμεθ Χασάν αλ-Τζουγκάιφι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτή της επιχείρησης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, ο αλ-Ζάουι ήταν υπεύθυνος για τη «διάδοση της τρομοκρατικής προπαγάνδας» στη Βόρεια Βαγδάτη και ότι ο αλ-Τζουγκάιφι ήταν στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.

​Υπενθυμίζεται άλλωστε πως το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων INA, η ιρακινή υπηρεσία πληροφοριών συνέλαβε τον Αμπντουλάχ Καρντάς, ο οποίος ήταν ένας από τους πιθανούς διαδόχους του αλ Μπαγκντάντι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σήμερα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοίνωσε τη σύλληψη του υποψηφίου για τη διαδοχή του τρομοκράτη αλ Μπαγκντάντι» ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων INA, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.