ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λιβύη: Στην στρατηγική πόλη της Σύρτης επιτίθενται οι δυνάμεις των Τούρκων – Θέλουν τις πετρελαιοπηγές

Λιβύη: Στην στρατηγική πόλη της Σύρτης επιτίθενται οι δυνάμεις των Τούρκων – Θέλουν τις πετρελαιοπηγές

Μετά την πτώση της πόλης Ταρχούνα, οι φιλότουρκοι της Τρίπολης στρέφουν την προσοχή τους στην πόλη της Σίρτης, ανακοινώνοντας πριν από λίγο την επιχείρηση «δρόμος νίκης» η οποία έχει στόχο την κατάληψη Σύρτης, της βάσης της Al Jufra και των πετρελαιοπηγών που αυτές ελέγχουν.

Κατακτώντας τη Σίρτη, οι φιλότουρκοι θα πάρουν υπό τον έλεγχό τους τη «λεκάνη της Σίρτης» το 13o μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο.

Αν και αρχικές πληροφορίες ήθελαν τις φυλές της πόλης να διαπραγματεύονται την παράδοσή της, τελικά αυτές διαψεύστηκαν και όπως όλα δείχνουν θα δοθεί μάχη, με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης να προσπαθεί να ανακόψει την αντεπίθεση των Τούρκων.

Όπως αντιλαμβανόμαστε σε περίπτωση που οι Τούρκοι πάρουν υπό τον έλεγχό τους τα κοιτάσματα τα πράγματα δυσκολεύουν όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και όλη την Μεσόγειο καθώς η Τουρκία θα μπορεί εύκολα να χρηματοδοτεί τις επεκτατικές της βλέψεις.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης αποκάλυψε πως δέχθηκαν μεγάλες διεθνείς πιέσεις για να αποχωρήσουν εντελώς από το μέτωπο της Τρίπολης και συγκεκριμένα 60χλμ από τα περίχωρα της πόλης.

Οι Τούρκοι πραγματοποίησαν επιδρομές με drones, εναντίον αμάχων οι οποίοι κατέφευγαν στην πόλη για να ξεφύγουν από τις ταραχές που προκαλούν οι ισλαμιστές της Άγκυρας, οι οποίοι λεηλατούν ό,τι βρουν στην Ταρχούνα.

Οι εικόνες θυμίζουν πολύ την επέλαση του ISIS και είναι λογικό καθώς οι περισσότεροι από τους «μισθοφόρους» είναι πρώην μέλη του ISIS. Η μόνη διαφορά με τη Συρία είναι ότι τώρα έχουν την πλήρη υποστήριξη των Τούρκων.

https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1269020250475036674?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1269067013315584001?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.