Λιβύη: Σφάζονται και μεταξύ τους οι μισθοφόροι ισλαμιστές της Άγκυρας

Λιβύη: Σφάζονται και μεταξύ τους οι μισθοφόροι ισλαμιστές της Άγκυρας

Εμφύλιος επικρατεί στις τάξεις των μισθοφόρων ισλαμιστών που έφερε η Άγκυρα στην Λιβύη για να κρατήσει στην εξουσία την κυβέρνηση-μαριονέτα της Τρίπολης, καθώς τις τελευταίες ημέρες επικρατούν σφοδρές συγκρούσεις στην Τρίπολη με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες.

Η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη εξέφρασε βαθιά ανησυχία για σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών τουρκικών ομάδων στη Janzour, μια περιοχή της Τρίπολης.

Αυτές οι συγκρούσεις έχουν τρομοκρατήσει τον τοπικό πληθυσμό και έχουν οδηγήσει σε τραυματισμούς και θανάτους, με την αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου – που στηρίζει την Τουρκία και την Τρίπολη- να σπεύδει να… καταδικάζει τις «απερίσκεπτες πράξεις(!)» που θέτουν τους πολίτες άμεσα σε κίνδυνο.

Η αποστολή κάλεσε την φιλότουρκη κυβέρνηση της Τρίπολης να ελέγξει και να αφοπλίσει αυτές τις ομάδες και να τις επανεντάξει σε έναν τακτικό στρατό, πράγμα απίθανο προς το παρόν, αφού η Τρίπολη δεν έχει κανένα έλεγχο στους Σύρους μισθοφόρους, οι οποίοι υπακούν μόνο την Τουρκία και ακόμη και σε αυτή περιστασιακά, ανάλογα με το πόσο καθυστερεί η πληρωμή τους.

Μάλιστα οι Τούρκοι βλέπουν με καλό μάτι τις λεηλασίες και τα πλιάτσικα που λαμβάνουν χώρα από τους ισλαμιστές στην Τρίπολη και στις περιοχές γύρω από αυτή, καθώς έτσι αποφεύγουν να τους πληρώσουν!

Οι συγκρούσεις μεταξύ αυτών των τουρκικών υποστηριζόμενων ομάδων αναφέρθηκαν για πρώτη φορά νωρίτερα την εβδομάδα και έκτοτε, έγιναν όλο ένα και πιο έντονες, ενώ κορυφώθηκαν την Παρασκευή, με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση που οι μισθοφόροι ισλαμιστές της Άγκυρας επικρατήσουν στη Λιβύη, ή τους επιτραπεί να συνεχίσουν να βρίσκονται σε αυτή, θα μιλάμε για ένα δυστοπικό κράτος, το οποίο θα είναι αδύνατο να είναι ποτέ λειτουργικό,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.