Τουρκικές φάλαγγες κυκλώνουν την Σύρτη και την αλ Τζούφρα στην Λιβύη – «Στα τείχη» οι Ρώσοι της Wagner

Τουρκικές φάλαγγες κυκλώνουν την Σύρτη και την αλ Τζούφρα στην Λιβύη – «Στα τείχη» οι Ρώσοι της Wagner

Δύο φάλαγγες με τουρκικά ΤΟΜΑ και αρματοφορείς που μεταφέρουν άρματα μάχης Μ60 και αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina των 155 χλστ., καθώς και κινητά αντιαεροπορικά συστήματα κατευθύνονται προς την παραλιακή πόλη Σύρτη και μία τρίτη φάλαγγα με ελαφρύτερη σύνθεση, καθώς δεν διακρίνονται άρματα μάχης, κατευθύνεται προς την αεροπορική βάση αλ Τζούφρα.

Ηδη στις περιοχές Αλ Βέσκα, Αμπού Γκρέιν και Μπουβαϊράτ-Χάσον, κοντά στη Σύρτη, διακρίνονται οι τουρκικές φάλαγγες που πλαισιώνονται από Τουρκμένους και άλλους ισλαμιστές μισθοφόρους.

Δύο τουρκικές φρεγάτες κλάσης “G” πλέουν στα ανοικτά, βορειοδυτικά της Σύρτης.

Ο διοικητής της επιχείρησης Ιμπραήμ Μπιτμάλ, Λίβυος τουρκικής καταγωγής, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης.

Απέναντί τους βρίσκονται οχυρωμένοι στην Σύρτη οι Ρώσοι εθελοντές μαχητές του σώματος Wagner, ενώ τουλάχιστον ένα ελικοπτεροφόρο (LPD) Mistral του αιγυπτιακού Ναυτικού βρίσκεται στα όρια των χωρικών υδάτων των δύο χωρών, έμφορτα με πεζοναύτες. Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί και τουλάχιστον δύο αεροπορικές βάσεις στην Αίγυπτο, μία από τις οποίες φιλοξενεί τα Mirage 2000-9 των ΗΑΕ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Βεγγάζης επέτρεψε και πάλι τις εξαγωγές πετρελαίου που είχαν παύσει πριν έξι μήνες με εντολή του στρατάρχη Χ.Χαφτάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.