ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ι.Αλίγιεφ: «Δεν δέχομαι τελεσίγραφα για συνομιλίες με την Αρμενία» – Ύμνοι για την τουρκική βοήθεια

Ι.Αλίγιεφ: «Δεν δέχομαι τελεσίγραφα για συνομιλίες με την Αρμενία» – Ύμνοι για την τουρκική βοήθεια

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δεν αποκλείει την πιθανότητα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, εν μέσω της έντασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ωστόσο υποστήριξε ότι αυτές οι συνομιλίες επί του παρόντος δεν θα ήταν καρποφόρες.

«Δεν αποκλείω αυτήν την πιθανότητα, αλλά υπό ορισμένους όρους. Σε αυτή τη φάση, δεν θεωρώ ότι θα ήταν παραγωγικές, το αντίθετο. Η αρμενική ηγεσία θα πρέπει τελικά να κατανοήσει ότι είναι αδύνατον να μιλήσει με το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των τελεσιγράφων, των προσβολών και του εκβιασμού», είπε ο Αλίεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι RBK.

Ο Αζέρος πρόεδρος υποστήριξε ότι η κοινή δήλωση Μπακού-Γερεβάν, που υιοθετήθηκε μετά τις συνομιλίες που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών στη Μόσχα, συνεπάγεται την αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Διευκρίνισε ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν επέμεινε να οριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων επειδή καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση του Πασινιάν είναι εύθραυστη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αλίεφ χαρακτήρισε θετικό τον ρόλο της Τουρκίας στη διένεξη, λέγοντας ότι απέτρεψε την παρέμβαση τρίτων χωρών στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «θα έπρεπε να διαδραματίσει ακόμη σημαντικότερο ρόλο στην περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένης και της διευθέτησης» της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.