Βίντεο: Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1Β αναχαιτίστηκαν ενώ είχαν στοχοποιήσει την Αγία Πετρούπολη!

Βίντεο: Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1Β αναχαιτίστηκαν ενώ είχαν στοχοποιήσει την Αγία Πετρούπολη!

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 αναχαίτισαν πριν λίγο δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B των ΗΠΑ πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, τα οποία επιχειρούσαν αποστολή προσβολής της Αγίας Πετρούπολης και του Καλίνινγκραντ.

Ήταν το χαρακτηριστικότερο επεισόδιο στον “ψυχρό πόλεμο” των τελευταίων ημερών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με «κάδρο» την προσπάθεια του Κιέβου να ανακαταλάβει τις ανακηρυγμένες ως ανεξάρτητες δημοκρατίες του Ντονμπάς, το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ, στην ανατολική πρώην ουκρανική επικράτεια.

Στις 21.00 απόψε μην χάσετε την έκτακτη εκπομπή του Pronews TV για τα γεγονότα στην Ουκρανία και τις ρωσικές κινήσεις στην Συρία.

Σε μία εκτενή ανακοίνωσή του, το ουκρανικό υπουργείο Αμύνης, κατηγορεί τη Ρωσία για δέκα διαφορετικές περιπτώσεις παραβίασης της ανακωχής, συμπεριλαμβανομένης της χρήσεως όπλων που απαγορεύει η Συμφωνία του Μινσκ. Πιο συγκεκριμένα, οι κινήσεις των Ρώσων παρατηρήθηκαν κατά μήκος της συνοριογραμμής της Περιφέρειας του Ντονέτσκ μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή της Αζοφικής.

Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά stealth, προσγειώθηκαν επίσης στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Υπουργείο Αμύνης, οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων, κάνοντας χρήση όλμων 82 χλστ. και 120 χλστ., κάτι που λένε ότι «απαγορεύει η Συμφωνία του Μινσκ».

Οι Ουκρανοί καταγγέλλουν ότι κοντά στα ανατολικά χωριά του Λεμπεντίνσκ, οι Ρώσοι επετέθησαν στις δυνάμεις τους κάνοντας χρήση βαρέων πολυβόλων και αυτόματων βομβιδοβόλων. Σε κοντινό χωριό, οι Ρώσοι έκαναν χρήση και αντιαρματικών, καθώς και ελαφρού οπλισμού. Βέβαια δεν πρόκειται για τακτικές ρωσικές δυνάμεις, αλλά τους ρωσόφωνους των ανεξάρτητων δημοκρατιών που αποσχίστηκαν το 2014 στο ουκρανικό πραξικόπημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες ρωσικά άρματα μάχης εντοπίστηκαν να περνούν τα σύνορα και να ενισχύουν τις δυνάμεις των δύο ανεξάρτητων δημοκρατιών που επιχειρείται να τεθούν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.