Πρωτοφανές «θερμό» επεισόδιο στην Μ.Θάλασσα μεταξύ ρωσικών δυνάμεων και βρετανικού αντιτορπιλικού

Πρωτοφανές «θερμό» επεισόδιο στην Μ.Θάλασσα μεταξύ ρωσικών δυνάμεων και βρετανικού αντιτορπιλικού

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος υποστρατηγικής κρούσης Su-24M εξαπέλυσε τέσσερις βόμβες στην πορεία του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Defender, ενώ περιπολικό σκάφος που ανήκε στην δύναμη της FSB (Εσωτερική Aσφάλεια) έριξε προειδοποιητικές βολές σε ένα πρωτοφανούς έντασης πολεμικό επεισόδιο, που συνέβη στην Μαύρη Θάλασσα όταν το βρετανικό πολεμικό παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της Κριμαίας (της οποίας αμφισβητείται από την Βρετανία το καθεστώς κυριαρχίας, καθώς το Λονδίνο επιμένει ότι η χερσόνησος ανήκει στην Ουκρανία)!

Τουλάχιστον αυτό μεταδίδουν οι Ρώσοι, καθώς οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι απλώς «το HMS Defender πέρασε κοντά από περιοχή που ασκείτο το ρωσικό Ναυτικό και τα πυρά που εξαπολύθηκαν δεν είχαν στόχο το βρετανικό αντιτορπιλικό».

https://twitter.com/hdevreij/status/1407657557431402499

Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το βρετανικό αντιτορπιλικό που λειτουργούσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, στις 11:52 (τοπική ώρα) παραβίασε τα ρωσικά ΕΧΥ και εισήλθε εντός αυτών 3 χιλιόμετρα (2,3 μίλια) στην περιοχή του Cape Fiolent στην περιοχή της Κριμαίας

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο στο βρετανικό πολεμικό πλοίο «δόθηκε προειδοποίηση για χρήση θανατηφόρας δύναμης εάν συνέχιζε να παραβιάζει τα σύνορα της Ρωσίας».

Το βρετανικό πλοίο αγνόησε την προειδοποίηση.

«Κατόπιν αυτού, στις 12:06 και 12:08, ένα συνοριακό περιπολικό σκάφος έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά του βρετανικού αντιτορπιλικού.

Στις 12:19, ένα μαχητικό αεροσκάφος υποστρατηγικής κρούσης Su-24M πραγματοποίησε προειδοποιητικό βομβαρδισμό χρησιμοποιώντας 4 βόμβες OFAB-250 στην πορεία πλεύσης του HMS Defender», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Στις 12:23 οι συνδυασμένες ενέργειες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των συνοριακών δυνάμεων του FSB ανάγκασαν το HMS Defender να εγκαταλείψει τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Τι είναι οι βόμβες OFAB 250-270

Η βόμβα Fragmentation High Explosive Bomb 250-270 προορίζεται για καταστροφή στρατιωτικών-βιομηχανικών χώρων, σιδηροδρομικών διασταυρώσεων, εγκαταστάσεων πεδίου και προσωπικού σε ανοιχτό έδαφος καθώς και σε ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και φορτηγά κατά τη διάρκεια επίθεσης εντός της κύριας συγκέντρωσης.

H Bρετανία υποστηρίζει ότι οι βολές δεν προορίζονταν κατά του βρετανικού αντιτορπιλικού «HMS Defender», αλλά επρόκειτο περί ασκήσεων του ρωσικού Ναυτικού στην περιοχή.

Το βρετανικό αντιτορπιλικό πραγματοποιούσε ένα «αθώο πέρασμα» από χωρικά ύδατα της Ουκρανίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, υποστηρίζει το Λονδίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.