ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αξιωματούχος του ΟΗΕ λέει ότι μπορεί να χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα συντρίμμια από Γάζα 

Ο πόλεμος έχει αφήσει 37 εκατ. τόνους συντριμμιών

Αξιωματούχος του ΟΗΕ λέει ότι μπορεί να χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα συντρίμμια από Γάζα 

Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ότι θα χρειαστούν περίπου 14 χρόνια για να απομακρυνθεί ο τεράστιος όγκος των συντριμμιών, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών που δεν έχουν εκραγεί από τον καταστροφικό πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. 

Η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ σε βάρος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που διοικεί τη Γάζα, έχει μετατρέψει σε καμένη γη το μεγαλύτερο μέρος του στενού, παράκτιου θύλακα των 2,3 εκατ. κατοίκων, με τους περισσότερους αμάχους να είναι πλέον άστεγοι, πεινασμένοι και στο έλεος ασθενειών.

Ο Περ Λόνταμαρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην υπηρεσία του ΟΗΕ κατά των ναρκών (UNMAS), δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη ότι εκτιμάται πως ο πόλεμος έχει αφήσει 37 εκατ. τόνους συντριμμιών σε μια αστική, πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ο ίδιος δήλωσε ότι, αν και είναι αδύνατον να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των πυρομαχικών που δεν έχουν εκραγεί και βρίσκονται στη Γάζα, προβλέπεται ότι μπορεί να χρειαστούν 14 χρόνια, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, για να απομακρυνθούν τα συντρίμμια, συμπεριλαμβανομένων των ερειπίων από κατεστραμμένα κτίρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γνωρίζουμε ότι τυπικά υπάρχει ένα ποσοστό αποτυχίας τουλάχιστον 10% από πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται στην ξηρά, τα οποία εκτοξεύονται, αλλά δεν εκρήγνυνται», δήλωσε. «Μιλάμε για περίπου 14 χρόνια δουλειάς με 100 φορτηγά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.