ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Εξαπόλυση δεκάδων drones από το Ιράν κατά Ισραήλ και βαλλιστικά όπλα ετοιμάζονται να ακολουθήσουν

Δείτε βίντεο

Εξαπόλυση δεκάδων drones από το Ιράν κατά Ισραήλ και βαλλιστικά όπλα ετοιμάζονται να ακολουθήσουν

Βίντεο δείχνουν ιρανικά drones να πετούν πάνω από το Ιράκ με κατεύθυνση πιθανότατα το Ισραήλ, αλλά θα χρειαστούν… πολλές ώρες για να φτάσουν στο Ισραήλ!

Πόσο λογικό μπορεί να είναι αυτό για μία υποτιθέμενη αιφνιδιαστική επίθεση»; Εκτός και αν το κάνουν για να ανιχνεύσουν με ασφάλεια της κινήσεις της ισραηλινής αεράμυνας και των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ και Βρετανίας ή να προκαλέσουν κορεσμό και να ακολουθήσουν τα βαλλιστικά βλήματα από ασφαλέστερες «οδούς»

Τα βίντεο που έρχονται από το Ιράκ είναι συνεχή δείχνοντας πτήσεις ιρανικών -κατά τα φαινόμενα drones _ τα οποία πετούν με κατεύθυνση το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ έχει κλείσει τον εναέριο χώρο του ενώ αναφέρεται ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος απογειώθηκε λίγο πριν από το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα μα νεότερες πληροφορίες ένα δεύτερο κύμα drones εκτοξεύθηκε από το Ιράν, ενώ ισραηλινός πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση πιθανότατα περιλαμβάνει και πυραύλους cruise.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους η επίθεση αφορά 50 με 75 drones.

Η ζημιά που θα προκαλέσουν είναι ανύπαρκτη, αφού το σφόδρα πιθανό είναι ότι θα καταρριφθούν πολύ πριν φτάσουν στον ισραηλινό Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά το βασικό σημείο είναι εάν τα drones έχουν εκτοξευθεί από το Ιράν είναι η πρώτη φορά που η χώρα αυτή προχωρά σε κτύπημα κατά του Ισραήλ από το έδαφός της και αυτό έχει την δική του ξεχωριστή σημασία.

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, “θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τα drones αυτά να φτάσουν έως το Ισραήλ. Εάν το κάνουν τότε θα ηχήσουν οι σειρήνες”.

Το γεγονός ότι τα dronεs θα απαιτήσουν 9 ώρες για να φτάσουν από το Ιράν στο Ισραήλ, (άσχετα του πότε εκτοξεύθηκαν) εάν φτάσουν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα βίντεο στο X το έμαθαν… γρηγορότερα από την ισραηλινή αεράμυνα δείχνει ότι πρόκειται για επίθεση καθαρά και μόνο για προπαγανδιστικούς σκοπούς του Ιράν.

Αυτό γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες για εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων καθώς μόνο οι βαλλιστικοί πύραυλοι θα έδιναν στο Ιράν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Τα drones και μάλιστα έτσι με βίντεο, δεν έχουν κανένα στοιχείο αιφνιδιασμού.

Χρόνος από Ιράν

Βαλλιστικοί: 12 λεπτά

Cruise: 2 ώρες

Drones: 9 ώρες

Εάν η επίθεση παραμείνει στα drones και μόνο χωρίς άλλη ενέργεια, (βαλλιστικοί) είναι φανερό ότι η Τεχεράνη επέλεξε μεν την επιλογή της επίθεσης για να μην φανεί ανακόλουθη με τις δηλώσεις της, αλλά σε τέτοιο επίπεδο που θα μπορέσει να την απορροφήσει εύκολα το Ισραήλ και μάλιστα με πρότερη ενημέρωση από το Χ…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.