ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Azovstal: «Θα ισοπεδώσουμε τα πάντα στο εργοστάσιο – Έρχονται εκπλήξεις τριών τόνων» (βίντεο)

Αναφορές της ουκρανικής Υπηρεσία Ασφαλείας για τους ρωσικούς διαλόγους

Azovstal: «Θα ισοπεδώσουμε τα πάντα στο εργοστάσιο – Έρχονται εκπλήξεις τριών τόνων» (βίντεο)

Σε νούμερο 1 στόχο των Ρώσων φαίνεται ότι έχει βρεθεί το εργοστάσιο χαλυβουργίας «Azovstal» με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για καταστροφή.

Νωρίτερα την Τρίτη η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ένα βίντεο στο οποίο προβάλλεται μία φερόμενη υποκλοπή ενός διοικητή ρωσικής χερσαίας μονάδας, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ρωσικά αεροσκάφη σχεδιάζουν να «ισοπεδώσουν τα πάντα» γύρω από το «Azovstal».

Στην ηχογράφηση φέρεται να μιλάει ο αρχηγός μιας ρωσικής διμοιρίας που βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το Azovstal.

– Άνδρας: «Περιμένουμε εκπλήξεις από τη Ρωσία εδώ».

– Γυναικεία φωνή: «Τι είδους εκπλήξεις;»

– Άνδρας: «Τριών τόνων, από τον ουρανό. Η εντολή έλεγε να ισοπεδωθούν όλα στο έδαφος».

Σημειώνεται πως λίγο μετά τις 20:00 ώρα Ελλάδος, το πρακτορείο NEXTAδημοσίευσε δήλωση του αναπληρωτή διοικητή του Azov, σύμφωνα με τον οποίο «το εργοστάσιο Azovstal καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά.

«Υπερισχυρές βόμβες έπεσαν στο εργοστάσιο και οι πολίτες βρίσκονται κάτω από τα ερείπια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Svyatoslav Palamar.

Η συνομιλία ήρθε στο φως από το CNN, το οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να εξακριβώσει τη γνησιότητα της ηχογράφησης. Πάντως, κατά το παρελθόν η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας έχει δημοσιοποιήσει ήχο από υποκλαπείσα επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας Ρώσοι στρατιώτες συνομιλούν για τη δολοφονία και τον βιασμό αμάχων πολιτών. Έτσι λοιπόν με αυτό τον τρόπο ενισχύονται οι ισχυρισμοί για εγκλήματα πολέμου από τη ρωσική πλευρά.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNN για σχολιασμό του δημοσιεύματος.

«Όλοι έφυγαν»

«Όλοι έφυγαν», ακούγεται να λέει η φωνή κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης. «Όλοι όσοι ήθελαν, όλοι έφυγαν. Το μόνο που έμεινε είναι οι πατριώτες και οι πολύ έξυπνοι».

Περιγράφοντας τον επικείμενο αεροπορικό βομβαρδισμό στο «Azovstal», ο άνδρας προσθέτει πως «ήρθε ένας αντισυνταγματάρχης και είπε πως «θα νιώσετε το αποτέλεσμα μόνοι σας».

Ο άνδρας στην ηχογράφηση αναφέρεται επίσης σε μια άλλη ουκρανική πόλη στην περιοχή του Λουχάνσκ, το Λισιτσάνσκ, λέγοντας ότι «εξαφανίζεται από προσώπου γης. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως νωρίτερα , το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook βίντεο της ρωσικής επίθεσης στη χαλυβουργία Azovstal.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.