ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δεκατρείς χώρες του ΝΑΤΟ υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας

Μεγαλώνει η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία: Που θα μας οδηγήσει αυτό;

Δεκατρείς χώρες του ΝΑΤΟ υπέγραψαν συμφωνία  για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας

Από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, ο Ουκρανοί ζητούν επίμονα από το ΝΑΤΟ και τη Δύση να λάβει μέτρα για τη δημιουργία μιας «no fly zone» πάνω από τη χώρα, δηλαδή το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας, κάτι που θα οδηγήσει σε σίγουρη σύγκρουση με την Ρωσία και στη συνέχεια σε ανταλλαγή πυρηνικών και συνολικό αφανισμό.,

Το κεντρικό αίτημα του Κιέβου για «δημιουργία ζώνης απαγόρευση πτήσεων», δεν έχει βρει ανταπόκριση, καθώς η Δύση θεωρεί πως μπορεί να οδηγήσει σε γενική σύρραξη με τη Ρωσία, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για την αποστολή αντιαεροπορικού εξοπλισμού, που θα ενισχύσει τις δυνατότητες των Ουκρανών να «απαντήσουν» στους βομβαρδισμούς.

Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας, τόσο ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμίχαλ, όσο και ο πρόεδρος της ουκρανικής βούλης (Verkhovna Rada), Ρουσλάν Στέφαντσουκ, σε αναρτήσεις τους στο Twitter, ανέφεραν πως 13 χώρες της Δύσης, υπέγραψαν κοινή δήλωση για την «άμεση ανάγκη αναβάθμισης της αεράμυνας της Ουκρανίας».

Συγκεκριμένα, ανέφεραν πως «σήμερα η Τσεχία, η Εσθονία, η Πολωνία, η Γαλλία, η Γεωργία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ υπέγραψαν κοινή δήλωση «σχετικά με την επείγουσα ανάγκη αναβάθμισης της αεράμυνας της Ουκρανίας».

Και πρόσθεσαν, «Αισθανόμαστε ειλικρινά ευγνώμονες για την υποστήριξη της Ουκρανίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.