ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διαδικτυακή κόντρα Ισραηλινού με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό για την απελευθέρωση της 9χρονης: «Δεν είχε χαθεί, είχε απαχθεί»

Οι λέξεις «χαθεί και επέστρεψε» δεν άρεσαν στους Ισραηλινούς αξιωματούχους

Διαδικτυακή κόντρα Ισραηλινού με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό για την απελευθέρωση της 9χρονης: «Δεν είχε χαθεί, είχε απαχθεί»

Διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ, Εϊλόν Λεβί και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ με αφορμή μία ανάρτηση του τελευταίου σχετικά με την απελευθέρωση της 9χρονης Έμιλι Χαντ από τη Χαμάς στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ.

Οι λέξεις «χαθεί και επέστρεψε» δεν άρεσαν στους Ισραηλινούς αξιωματούχους

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο X, δήλωσε ανακουφισμένος για την απελευθέρωση της 9χρονης, η οποία επίσης έχει και ιρλανδική υπηκοότητα.

«Αυτή είναι μια μέρα τεράστιας χαράς και ανακούφισης για την Έμιλι Χαντ και την οικογένειά της. Ένα αθώο παιδί που είχε χαθεί βρέθηκε και επέστρεψε, και εμείς ανασαίνουμε με ανακούφιση. Οι προσευχές μας εισακούστηκαν», έγραψε στην ανάρτησή του.

«Είχε απαχθεί βάναυσα από τις ομάδες θανάτου»

Ωστόσο, οι λέξεις «χαθεί και επέστρεψε» δεν άρεσαν στους Ισραηλινούς αξιωματούχους με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με ανάρτησή του επίσης στο X να απαντάει σε σκληρή γλώσσα.

Σύμφωνα με τον Λεβί, η Έμιλι Χαντ δεν είχε «χαθεί» αλλά είχε «απαχθεί βάναυσα από τις ομάδες θανάτου που έσφαξαν τους γείτονές της».

«Δεν ‘βρέθηκε’. Η Χαμάς ήξερε από την αρχή πού βρισκόταν και την κρατούσε κυνικά ως όμηρο. Και η Χαμάς δεν απάντησε στις προσευχές σας. Απάντησε στη στρατιωτική πίεση του Ισραήλ», έγραψε ακόμα ο Λεβί.

«Χωρίς τη στρατιωτική πίεση του Ισραήλ προς τη Χαμάς, την οποία η Ιρλανδία ντροπιαστικά αποκάλεσε ‘κάτι που πλησιάζει την εκδίκηση’, η μικρή Έμιλι Χαντ θα ήταν ακόμα όμηρος της Χαμάς. Δεν είναι ότι η Χαμάς ‘ήταν τυφλή, αλλά τώρα βλέπει’», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.