Διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ Τ.Μπάιντεν και του Ινδού πρωθυπουργού N.Μόντι την Δευτέρα

Η Ινδία έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στις ψηφοφορίες που καταδικάζουν τη Μόσχα

Διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ Τ.Μπάιντεν και του Ινδού πρωθυπουργού N.Μόντι την Δευτέρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακή συνάντηση την Δευτέρα με βασικό θέμα την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, σε μια περίοδο που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να δουν αύξηση στις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας από την Ινδία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει «τις συνέπειες της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία και πώς θα μετριαστεί ο αποσταθεροποιητικός του αντίκτυπος στον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων και στην αγορά των πρώτων υλών», δήλωσε η εκπρόσωπός του, η Τζεν Ψάκι.

Οι δύο ηγέτες δεν είχαν καταλήξει σε κοινή καταδίκη της ρωσικής επέμβασης κατά την τελευταία τους συνομιλία στις αρχές Μαρτίου στο πλαίσιο μιας συνάντησης της λεγόμενης συμμαχίας “Quad”, στην οποία μετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία, η Αυστραλία και η Ιαπωνία.

Η Ινδία έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει στις ψηφοφορίες που καταδικάζουν τη Μόσχα στα Ηνωμένα Έθνη.

Το Νέο Δελχί χαρακτηρίζει τη Μόσχα «βασικό πυλώνα» της ινδικής εξωτερικής πολιτικής λόγω της «στρατηγικής συνεργασίας» του για την εθνική του ασφάλεια.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος συνάντησε τον Ναρέντρα Μόντι στο Νέο Δελχί στις αρχές Απριλίου, συνεχάρη την Ινδία για την ισορροπημένη προσέγγισή της στη σύγκρουση.

Λίγο νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν είχε αντίθετα χαρακτηρίσει την Ινδία «διστακτική» στην απάντησή της στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ασφάλεια στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, η πανδημία της Covid-19 και η κλιματική κρίση θα περιληφθούν στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ναρέντρα Μόντι, σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.