ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ελεύθερος αφέθηκε ο Παλαιστίνιος ποιητής που συνελήφθη από Ισραηλινούς στη Γάζα

Ο Μοσάμπ Αμπού Τοχά συνελήφθη ενώ μετακινούταν προς τη νότια Γάζα

Ελεύθερος αφέθηκε ο Παλαιστίνιος ποιητής που συνελήφθη από Ισραηλινούς στη Γάζα

Ο Μοσάμπ Αμπού Τοχά, βραβευμένος Παλαιστίνιος ποιητής με παρουσία σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, αφέθηκε ξανά ελεύθερος την Τρίτη (21/11) ύστερα από τη σύλληψη του από Ισραηλινούς και τη μεταφορά του για ανάκριση στο Ισραήλ.

Από την αρχή του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς, ο Τοχά έγραφε στο New Yorker και άλλα δυτικά έντυπα σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες διεξάγεται ο πόλεμος και το τίμημα που έχει μεταξύ των αμάχων.

Ο αδελφός του είχε γράψει στο «Χ» ότι ο Τοχά συνελήφθη ενώ μετακινούταν προς τη νότια Γάζα. Ο στρατός συνέλαβε τον Μοσάμπ, αλλά άφησε τη γυναίκα και τα παιδιά του, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην απελευθέρωση του Αμπού Τοχά Toha αναφέρθηκε ο αρχισυντάκτης του New Yorker Μάικλ Λούο που πρόσθεσε ότι ο ποιητής είχε συλληφθεί «χωρίς προφανή λόγο» και μεταφέρθηκε στο νότιο Ισραήλ για ανάκριση. Ο Τοχά θα επιστρέψει στη Γάζα «το αργότερο μέχρι το τέλος της ημέρας», δηλαδή της Τρίτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την απελευθέρωσή του επιβεβαίωσαν και οι IDF που εξήγησαν ότι «υπήρχαν πληροφορίες που έδειχναν μια σειρά από αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφόρων πολιτών και τρομοκρατικών οργανώσεων εντός της Λωρίδας της Γάζας. Οι άμαχοι, μεταξύ των οποίων και ο Μοσάμπ Αμπού Τοχά, συνελήφθησαν για ανάκριση. Μετά την ανάκριση αφέθηκε ελεύθερος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.