ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Εμπειρογνώμονες ΟΗΕ: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό» 

Η ομάδα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων διορίστηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Εμπειρογνώμονες ΟΗΕ: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό» 

Η έκθεση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ αναφέρει ότι η επίθεση του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου. 

Η ομάδα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων διορίστηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Στην ίδια έκθεση, ειδικοί εισηγητές και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν επίσης ότι «οι στρατιωτικές επιθέσεις αντίποινων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν παραβιάζουν το δικαίωμα στη ζωή και πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

Ειδικότερα στην έκθεση αναφέρεται ότι «Απαγορεύεται σε όλες τις χώρες να στερούν αυθαίρετα τα άτομα από το δικαίωμα στη ζωή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Οι δολοφονίες σε ξένο έδαφος είναι αυθαίρετες όταν δεν επιτρέπονται βάσει του διεθνούς δικαίου».

Οι εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι το Ισραήλ δεν φαίνεται να άσκησε αυτοάμυνα την 1η Απριλίου, επειδή δεν παρουσίασε στοιχεία ότι το Ιράν διέπραττε απευθείας «ένοπλη επίθεση» στο Ισραήλ ή ότι έστελνε μη κρατικές ένοπλες ομάδες για να του επιτεθούν. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το Ισραήλ δεν παρείχε καμία νομική αιτιολόγηση για το χτύπημα ούτε το ανέφερε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως απαιτείται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Η επίθεση του Ισραήλ κατά συνέπεια παραβίασε την απαγόρευση χρήσης ένοπλης δύναμης εναντίον άλλου κράτους σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 4 του Χάρτη», ανέφεραν οι ειδικοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τεχεράνη κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση στο διπλωματικό της κτίριο στην πρωτεύουσα της Συρίας, η οποία σκότωσε κορυφαίους στρατιωτικούς ηγέτες. Το Ισραήλ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την επιχείρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.