ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιβεβαίωση pronews.gr: Η Ουκρανία παραδέχθηκε ότι βομβαρδίστηκε από βορειοκορεατικούς πυραύλους (upd 3)

Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται σε καθεστώς εμπάργκο όπλων που της έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη

Επιβεβαίωση pronews.gr: Η Ουκρανία παραδέχθηκε ότι βομβαρδίστηκε από βορειοκορεατικούς πυραύλους (upd 3)

Το γραφείο του εισαγγελέα της περιφέρειας του Χαρκόβου ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία βομβαρδίστηκε από βορειοκορεατικούς πυραύλους επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του pronews.gr.

Ο Ντμίτρο Τσουμπένκο, εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα, είπε ότι ο πύραυλος, ένας από τους πολλούς που έπληξαν την πόλη του Χαρκόβου στις 2 Ιανουαρίου, ήταν οπτικά και τεχνικά διαφορετικός από τα ρωσικά μοντέλα.

“Η μέθοδος παραγωγής δεν είναι πολύ σύγχρονη. Υπάρχουν παρεκκλήσεις από τους τυπικούς πυραύλους Iskander, που είδαμε στο παρελθόν σε πλήγματα στο Χάρκοβο. Αυτός ο πύραυλος είναι παρεμφερής με έναν από τους βορειοκορεατικούς πυραύλους”, δήλωσε ο Τσουμπένκο στα μέσα ενημέρωσης επιδεικνύοντας τα απομεινάρια του.

Ο ίδιος είπε ότι ο πύραυλος ήταν κατά τι μεγαλύτερος σε διάμετρο σε σχέση με τον ρωσικό Iskander, ενώ η κεφαλή του, οι εσωτερικές ηλεκτρικές περιελίξεις και το πίσω τμήμα του πυραύλου επίσης είναι διαφορετικά.

“Αυτός είναι ο λόγος που τείνουμε προς την εκδοχή ότι αυτός πιθανόν να είναι ένας πύραυλος τον οποίο προμήθευσε η Βόρεια Κορέα”, κατέληξε.

Ο Τσουμπένκο αρνήθηκε πάντως να αναφέρει την ακριβή ονομασία του πυραύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν οι KN-23 και KN-24.

«Το βάρος εκτόξευσης του KN-23 είναι 3,4 τόνοι (400 kg λιγότερο από τον πύραυλο 9M723 Iskander του συγκροτήματος Iskander), η κεφαλή είναι 500 kg, η επιβεβαιωμένη εμβέλεια εκτόξευσης είναι 690 km (ή 190 km περισσότερο από αυτό του Iskander)»

Όσο για τον KN-24, είναι οπτικά παρόμοιος με τον ATACMS, αλλά η αποδεδειγμένη εμβέλεια εκτόξευσης είναι μεγαλύτερη και ανέρχεται στα 410 km.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει διάφορες παραλλαγές του Hwasong-11, συμπεριλαμβανομένου του Hwasong-11A (ονομασία ΗΠΑ: KN-23) και του Hwasong-11B (KN-24).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αμερικανοί και Ουκρανοί δεν είναι ακόμη σίγουροι για το ποια παραλλαγή χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Χάρκοβο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.