ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι πρώτοι Τσετσένοι μπήκαν στο Μπάκχμουτ – Το εκκαθαρίζουν και ξεκινούν για Τσάσιβ Γιαρ και Ούγκλενταρ! (upd)

Η επίσημη επιστολή που έστειλε ο ηγέτης της Wagner προς το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Οι πρώτοι Τσετσένοι μπήκαν στο Μπάκχμουτ – Το εκκαθαρίζουν και ξεκινούν για Τσάσιβ Γιαρ και Ούγκλενταρ! (upd)

Ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων μονάδων των Τσετσένων μαχητών του ειδικού τμήματος Akhmat στο Μπάκχμουτ, προκειμένου, όχι να καταλάβουν την πόλη ή να αντικαταστήσουν την Wagner, όπως λανθασμένα γράφηκε, αλλά να εκκαθαρίσουν τους δύο τελευταίους θύλακες αντίστασης, προκειμένου να απελευθερωθούν ρωσικά στρατεύματα (βασικά αερομεταφερόμενες δυνάμεις VDV) και εν συνεχεία να εμπλακούν στη μάχη για την κατάληψη του Σλαβιάνσκ.

Oι Τσετσένοι, σαφώς μεγαλύτερης μαχητικής αξίας από το εθελοντικό σώμα της Wagner, το οποίο μεγάλωσε σε αριθμό, ακολουθώντας τακτικές της γαλλικής «Λεγεώνας των Ξένων» με ένταξη ακόμα και όσων καταδίκων ήθελαν να εξαγοράσουν την ποινή τους με έξι μήνες θητεία σε αυτήν, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσει το σώμα στα μαχητικά επίπεδα της αρχικής Wagner που αριθμούσε 5.000 άνδρες.

Άλλωστε οι πλέον έμπειροι της Wagner προσφέρουν ταυτόχρονα σε Συρία, Λιβύη, Μάλι, Σουδάν και Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, τις υπηρεσίας ασφαλείας, στις εκεί κυβερνήσεις.

Άλλωστε η Wagner δεν είχε χρόνο στην διάθεσή της να εκπαιδεύσει 40.000 άνδρες για τέτοιας έντασης στρατιωτικές επιχειρήσεις: Δύο εβδομάδες το πολύ και μετά στο Μπάκχμουτ και το Σόλενταρ. Εξ ου και οι σημαντικές απώλειες που είχαν.

Οι Τσετσένοι θα «εκκαθαρίσουν» το Μπάκχμουτ και θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της κατάληψης του ουκρανικού οχυρού Τσάσιβ Γιαρ και του έτερου πυλώνα της περιοχής του Ούγκλενταρ.

Ήδη έχουν αναπτυχθεί και στο Σεβέρσκ.

Οι πρώτες 7.000 μαχητών θα ακολουθηθούν από επιπλέον 15.000 από ένα ένοπλο σώμα 40.000 Τσετσένων που μπορεί να αναπτύξει συνολικά η Ρωσία στην παρούσα φάση.

«Τα στρατεύματά μας είναι έτοιμα να μπουν προς το Μπάκχμουτ. Έχω ήδη υπογράψει αντίστοιχη επιστολή προς τον Ανώτατο Αρχιστράτηγο για την ετοιμότητά μου να επιστρέψω την πόλη και να την καθαρίσω από τους σατανιστές του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας με τις δυνάμεις των μονάδων μου.

Οι στρατιώτες είναι σε επιφυλακή, απλά περιμένουμε εντολές. Αρκετές μονάδες έχουν ήδη ξεκινήσει προς την κατεύθυνση της εκτέλεσης της SMO.

Είμαι βέβαιος ότι στο εγγύς μέλλον θα απελευθερώσουμε την πόλη, παρά τα περί τρομερής αντεπίθεσης των Ουκρανών. 

Έχουμε ήδη αρχίσει να αναπτύσσουμε τη στρατηγική δράσης μας στην περιοχή αυτή, μαζί με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λαμβάνοντας υπόψη την τακτική του εχθρού και τους πόρους που διαθέτουμε. Και πιστέψτε με, η τακτική θα δώσει θετικά αποτελέσματα.

Η εντολή του Ανώτατου Αρχηγού θα εκτελεστεί σε κάθε περίπτωση!».

——————————————————————

(Ανανέωση): Θέμα λίγων ημερών είναι η αντικατάσταση των εθελοντών στρατιωτών της Wagner με ετοιμοπόλεμος και φρέσκους Τσετσένους, όπως σας είχε προαναγγείλει από χθες το pronews.gr. 

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή που έστειλε σήμερα ο επικεφαλής της οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, προς τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, με αίτημα να παραδοθούν οι θέσεις της οργάνωσης στο Μπαχμούτ στους Τσετσένους.

Στην επιστολή αυτή αναφέρει πως «δεχόμαστε ο Ραμζάν Καντίροφ και οι δυνάμεις του που πολέμησαν γενναία στη Μαριούπολη και σε άλλες περιοχές, να αντικαταστήσουν τις δυνάμεις της Wagner», τονίζοντας πως πρέπει η αλλαγή να έχει γίνει ως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα της 10ης Μαΐου.

Να θυμίσουμε ότι χθες ο ηγέτης των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, είπε ότι «Oι μαχητές μας είναι έτοιμοι για να προελάσουν και να καταλάβουν την πόλη. Είναι θέμα ωρών. 

Αλλά θα ήθελα να καταλάβουμε τα υπόλοιπα δύο χιλιόμετρα της πόλης, όχι με κόστος τη ζωή των στρατιωτών, αλλά ως αποτέλεσμα της αμοιβαίας κατανόησης, της υποστήριξης της διοίκησης και των μαχητών που θα εκπληρώσουν την εντολή του ανώτατου διοικητή της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν». 

Na σημειώσουμε ότι οι Τσετσένοι πιστώνονται με την μεγάλη επιτυχία της κατάληψης της Μαριούπολης, με πολλαπλάσιο πληθυσμό από το Μπάκχμουτ σε μόλις τρεις μήνες.

Άλλωστε οι Τσετσένοι είναι πολύ υψηλότερης μαχητικής αξίας από το εθελοντικό σώμα της Wagner, οι οποίοι αριθμώντας πλέον 40.000 άνδρες, δεν έχουν την ίδια μαχητική αξία που είχαν όταν αποτελούσαν ένα επίλεκτο σώμα εθελοντών αριθμού 5.000 στρατιωτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες η κεντρική ρωσική διοίκηση στέλνει οκτώ ενισχυμένα Τάγματα Τσετσένων μαχητών του σώματος “Ahmat” συνολικής δύναμης 7.000 ανδρών στο Μπάκμουτ για να αντικαταστήσει το καταπονημένο σώμα εθελοντών της Wagner.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.