ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γάζα: «Αισθάνομαι ευτυχία αλλά και αγωνία» λέει γυναίκα που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

«Αναπνέουμε ανακουφισμένοι»

Γάζα: «Αισθάνομαι ευτυχία αλλά και αγωνία» λέει γυναίκα που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

Η Yael Raz-Lahiani, η οποία βρισκόταν ανάμεσα στους 14 Ισραηλινούς ομήρους που απελευθέρωσε η Χαμάς δήλωσε πως αισθάνεται «γεμάτη ευτυχία αλλά και αγωνία».

«Αναπνέουμε ανακουφισμένοι. Αλλά δεν είμαστε στην πραγματικότητα, μέχρι να επιστρέψουν και τα επτά μέλη του κιμπούτς Nahal Oz που έχουν απαχθεί», σημείωσε η Raz-Lahiani, μητέρα τριών παιδιών, σε συνέντευξη Τύπου στο Κιμπούτς Mishmar Ha’emek, κοντά στην Afula.

Στο σημείο αυτό ζουν τα περισσότερα από τα επιζώντα μέλη του Nahal Oz, ενός μικρού κιμπούτς περίπου 400 ατόμων όπου 14 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Οι εκτοπισμένοι από το Kfar Aza γιορτάζουν την απελευθέρωση των αγαπημένων τους

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα εκδηλώσεων στο Shefayim, περιμένοντας με κομμένη την ανάσα τα νέα για την τελευταία απελευθέρωση ομήρων.

Οι περισσότεροι είναι εκτοπισμένοι από το Kibbutz Kfar Aza, το σπίτι της πλειονότητας των 14 Ισραηλινών ομήρων που μόλις απελευθερώθηκαν μετά από 51 ημέρες αιχμαλωσίας της Χαμάς.

Η Shachar Tzuk-Bazak, 32 ετών, η οποία επέζησε από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, επειδή έλειπε σε οικογενειακές διακοπές, αλλά έχασε δύο μέλη της οικογένειάς της, λέει ότι είναι ευτυχισμένη που αρκετοί κάτοικοι από το Kfar Aza απελευθερώθηκαν σήμερα.

Ωστόσο, τόνισε πως η ισραηλινή κυβέρνηση και ο στρατός ευθύνονται τόσο για την αποτυχία που οδήγησε στη σύλληψή τους, όσο και για την αποτυχία επιστροφής των περίπου 200 ομήρων που παραμένουν στη Γάζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι πολύ χαρούμενη, αλλά με κάθε άτομο που απελευθερώνεται, υπάρχει άλλο ένα άτομο σε αιχμαλωσία», λέει, προσθέτοντας ότι συνολικά 19 άτομα απήχθησαν από το Kfar Aza. «Οι μισοί αποφυλακίζονται σήμερα και οι μισοί είναι ακόμα στο κρύο, στο σκοτάδι», επεσήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.