ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γάζα: Ασθενείς και μέλη προσωπικού εγκλωβισμένοι στο κεντρικό νοσοκομείο «Νάσερ»

Το υπουργείο Υγείας είπε επίσης ότι το νοσοκομείο είχε απομονωθεί

Γάζα: Ασθενείς και μέλη προσωπικού εγκλωβισμένοι στο κεντρικό νοσοκομείο «Νάσερ»

Οι ισραηλινές δυνάμεις πολέμησαν με Παλαιστίνιους μαχητές την Τετάρτη κοντά στο κεντρικό νοσοκομείο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γάζας, το Χαν Γιουνίς, όπου οι γιατροί είπαν ότι εκατοντάδες ασθενείς και χιλιάδες εκτοπισμένοι δεν μπόρεσαν να φύγουν λόγω των μαχών, αναφέρει το Associated Press (AP).

Σε ρεπορτάζ από τη Ράφα, ένας δημοσιογράφος του AP είπε ότι το Ισραήλ διέταξε τους πολίτες να εγκαταλείψουν τμήμα του κέντρου του Χαν Γιουνίς που περιλαμβάνει το Νάσερ και δύο μικρότερα νοσοκομεία καθώς προχωρούσε η επίθεση κατά της Χαμάς.

Το γραφείο ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ είπε ότι η περιοχή φιλοξενεί 88.000 Παλαιστίνιους και άλλους 425.000 εκτοπισμένους από τις μάχες σε άλλες περιοχές της Γάζας.

Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» είπαν ότι το προσωπικό της ήταν παγιδευμένο μέσα στο νοσοκομείο Nασερ με περίπου 850 ασθενείς και χιλιάδες εκτοπισμένους, επειδή οι γύρω δρόμοι ήταν απρόσιτοι ή πολύ επικίνδυνοι.

Το εν λόγω νοσοκομείο είναι ένα από τα δύο μοναδικά νοσοκομεία στη νότια Γάζα που μπορούν ακόμα να θεραπεύσουν ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς είπε επίσης ότι το νοσοκομείο είχε απομονωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.