ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Γάζα: Η Αίγυπτος έστειλε 80 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στο δεύτερο σημείο ελέγχου που άνοιξε το Ισραήλ 

Περίπου 100 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισέρχονται κατά μέσο όρο καθημερινά

Γάζα: Η Αίγυπτος έστειλε 80 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στο δεύτερο σημείο ελέγχου που άνοιξε το Ισραήλ 

Η Αίγυπτος έστειλε σήμερα (12/12), 80 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, που προορίζονται για τη Γάζα, στο δεύτερο σημείο ελέγχου που άνοιξε το Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, άλλα 100 φορτηγά επιθεωρήθηκαν στο σημείο ελέγχου της Νιτσάνα, μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ. Μέχρι σήμερα, αυτό ήταν το μόνο που είχε ανοίξει για την επιθεώρηση των φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος στη Ράφα.

Το βράδυ της Δευτέρας (11/12) ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός δεύτερου σημείου ελέγχου, στο Κέρεμ Σαλόμ, υποστηρίζοντας ότι θα διπλασιαστεί έτσι η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρεται στον παλαιστινιακό θύλακα.

Λωρίδα της Γάζας: Περίπου 100 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισέρχονται κατά μέσο όρο καθημερινά

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) χαιρέτισε το άνοιγμα του σημείου ελέγχου στο Κέρεμ Σαλόμ, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη Ράφα, υπογραμμίζοντας ότι επισπεύδεται η διαδικασία για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας.

Επισήμανε επίσης ότι μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας την 1η Δεκεμβρίου, περίπου 100 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισέρχονται κατά μέσο όρο καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας, όταν πριν από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ο ημερήσιος μέσος όρος ήταν πενταπλάσιος.

«Σήμερα επιθεωρήσαμε την πρώτη οχηματοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κέρεμ Σαλόμ προτού φθάσει στο πέρασμα της Ράφα, ώστε να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο διακίνησης όπλων για τη Χαμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Εϊλόν Λεβί, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται ανηλεώς από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Από την έναρξη του πολέμου, περισσότεροι από 18.400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.